Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tybring-Gjedde kritisk til straffetiltak mot Russland

Kritiserer egen regjering for å ta del i det han opplever som Vestens eskalering av konflikten.

KRITISERER EGEN REGJERING:  Stortingsrepresentant  Christian Tybring-Gjedde (Frp) er kritisk til Vestens straffetiltak mot Russland og til at hans egen regjering sender norske offiserer til Ukraina. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KRITISERER EGEN REGJERING: Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) er kritisk til Vestens straffetiltak mot Russland og til at hans egen regjering sender norske offiserer til Ukraina. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) er kritisk til Vestens straffetiltak mot Russland og til at hans egen regjering sender norske offiserer til Ukraina.

- Norge burde bidra til å dempe konflikten med Russland. Det ser jeg ingen tegn til at vi prøver på, sier Tybring-Gjedde, som er Fremskrittspartiets forsvarspolitiske talsperson, til Klassekampen.

Han kritiserer sin egen regjering for å ta del i det han opplever som Vestens eskalering av konflikten.

- Den harde fordømmelsen av Russland og stadig nye sanksjoner gjør at konflikten blir mer eskalert, sier stortingsrepresentanten.

Under NATO-toppmøtet i Wales sist uke ble det klart at Norge sammen med seks allierte skal opprette en ny reaksjonsstyrke. Regjeringen vil også sende offiserer til militærøvelser i Ukraina i løpet av inneværende måned, noe Tybring-Gjedde sier han undres over. Han stiller også spørsmål ved hvor lenge Vesten skal tvinge befolkningen i Øst-Ukraina til å tilhøre et land det virker som de ikke vil være en del av.

Frps utenrikspolitiske talsperson Kristian Norheim er ikke enig med partifellen.

- Møtet i helga viser at NATO står samlet, og det er veldig bra.

Også Øyvind Halleraker (H) i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget gir full støtte til NATO.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling