Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tybring-Gjedde mener Frp bør ut av regjering

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener Frp bør gå ut av regjering og forlanger en avstemming i stortingsgruppen om saken.

FRP: Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener Frp bør gå ut av regjering og forlanger en avstemming i stortingsgruppen om saken. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FRP: Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener Frp bør gå ut av regjering og forlanger en avstemming i stortingsgruppen om saken. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Det er regjeringens beslutning om å hente hjem en 29 år gammel norsk-pakistansk kvinne, som har sluttet seg til IS og hennes to barn, som har fått begeret til å flyte over for Frp-toppen, som nå mener partiet bør ut av regjering.

- Vi burde gi mistillit til vår deltakelse i regjeringen og si at nok er nok, sier Tybring-Gjedde til TV 2.

Han krever at stortingsgruppen onsdag stemmer over om partiet bør gå ut av regjeringen.

- På gruppemøtet må vi gjøre det helt klart. Vi ble ikke orientert før i etterkant. Det er kanskje derfor man gjør det fordi man visste at stortingsgruppen ville sette foten ned. Nå er nok. Vi kan ikke akseptere det lenger, sier Tybring-Gjedde, som tror stortingsgruppen kommer til å si klart fra.

INGEN NÅDE: Konstituert første nestleder Sylvi Listhaug og partileder Siv Jensen i Frp sier at de ikke har noen sympati og at det ikke er noe rom for tilgivelse for kvinnene som har reist ned til Syria for å slutte seg til IS. Video: NTB Scanpix Vis mer

Den norske kvinnen og de to barna hennes ble geleidet over grensen mellom Syria og Irak i 14.40-tiden norsk tid, ifølge Aftenposten.

Kvinnen har tilbrakt lengre tid i den etter hvert beryktede al-hol-leiren nord i Syria med sine to barn. Ett av barna er en syk femåring.

I oktober 2019 ble hun siktet for deltakelse i en terrororganisasjon, etter tidligere å ha vært mistenkt. Kvinnen risikerer å bli pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) når hun ankommer Norge.

- Vi har hele tiden sagt at de som slutter seg til ISIL må regne med å bli pågrepet i det de kommer hjem. Pågripelse kan derfor være en mulighet, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Aftenposten.

- Vi må huske at dette er en terrorist, en som har sviktet Norge, en landssviker som har reist fra Norge frivillig for å slutte seg til et kalifat som vil ta bort alle de frihetene vi står for, sier Tybring Gjedde til TV 2.