Tybring-Gjedde saksøker byggefirma

I oktober møtes de i retten.

SAKSØKER HÅNDVERKER: Stortingspolitiker og Frp-profil Christian Tybring-Gjedde og kona Ingvil Tybring-Gjedde. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
SAKSØKER HÅNDVERKER: Stortingspolitiker og Frp-profil Christian Tybring-Gjedde og kona Ingvil Tybring-Gjedde. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortingspolitiker Christian Tybring-Gjedde og Kona Ingvil Smines Tybring-Gjedde har har saksøkt en håndverker, og krever prisavslag og erstatning for «mangler ved håndverkertjeneste», ifølge dokumenter fra Asker og Bærum tingrett.

14. og 15. oktober møtes partene i retten.

Ekteparet Tybring-Gjedde vil ikke kommentere saken, og henviser til sin advokat Brit Haarklou Mathisen.

- Dette er et mangel-krav etter håndverkertjenester utført ved min klients fritidseiendom. Vi har tatt ut stevning på grunn av at det er gjort så mange feil, sier Mathisen til Dagbladet.

Tybring-Gjeddes advokat ønsker ikke å spesifisere hva slags byggearbeid som er gjort eller hvor mye de krever håndverkeren for.

Dagbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med håndverkeren som har utført arbeidet eller andre i firmaet. Firmaet er registrert som «annen spesialisert bygge- og anleggsvirksomhet». Ifølge Tybring-Gjeddes advokat driver firmaet med byggearbeid og andre håndverkertjenester på øyene i Oslofjorden.

Håndverkerens advokat Ola Nygard vil ikke si noen ting om saken.

- Det er ikke offentlige opplysninger, og jeg ønsker ikke å gå ut med det, sier han til Dagbladet.

Ifølge Brit Haarklou Mathisen er det ikke tatt stilling til om Christian og Ingvil Tybring-Gjedde selv vil møte i retten i oktober.

Tingrettsdommer i saken, Cecilie Walnum, skriver til Dagbladet at hun ikke gir innsyn i sakens dokumenter på dette tidspunktet.