Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tybring-Gjedde spår at Erna kan bli felt

Hvis Venstre fortsetter hardkjøret mot justisminister Anders Anundsen (Frp), går regjeringen av, sier Christian Tybring-Gjedde.

- LEI: Frp har mistet tålmodigheten med støttepartiene, mener Christian Tybring-Gjedde. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- LEI: Frp har mistet tålmodigheten med støttepartiene, mener Christian Tybring-Gjedde. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis Venstre fortsetter å herje på denne måten, blir ikke denne regjeringen sittende stort lenger, sier stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde til Klassekampen.

Frp har mistet tålmodigheten med støttepartiene, ifølge ham.

Han advarer mot å gjøre alvor av truslene om å stille mistillitsforslag.

- Gjør de det, vil det automatisk føre til at hele regjeringen går av. Alt annet er useriøst. Da vil det ikke lenger eksistere noen samarbeidsavtale, sier han.

- Vil bety slutten Valgforsker og NTNU-professor Anders Todal Jenssen er enig med Tybring-Gjedde og sier et mistillitsforslag mot Anundsen vil bety slutten for regjeringen.

- Vi har ingen tradisjon i Norge for mistillitsforslag som bare rammer en enkelt statsråd. Praksisen har vært at statsministeren stiller seg og sin regjering bak statsrådene. Vel vitende om at et mistillitsforslag vil felle både regjeringen og samarbeidsavtalen, tror jeg ikke Venstre kommer til å fremme det med det første, sier han til Klassekampen.

Frustrasjon og sinne Sinnet mot justisministeren hos regjeringens to støttepartier Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) har økt i styrke etter høringen i asylbarnsaken på Stortinget fredag.

Venstre hadde en rekke fylkesstyreårsmøter i helgen. Flere av dem valgte å komme med svært kritiske uttalelser til statsråden. Både Troms og Rogaland Venstre vedtok likelydende uttalelser om at de ikke lenger har tillit til justisministeren.

Også i Kristelig Folkeparti er det stor frustrasjon.

- Ingenting av det som har kommet fram, tyder på at Anundsen har gjort noe i skriftlig form for å ivareta asylbarnavtalen. Jeg reagerer også på at han legger skyld på underliggende etater. Mitt signal til stortingsgruppen er at jeg ikke skjønner at det går an å ha fortsatt tillit til ham etter dette, sier leder av KrFs fylkestingsgruppe i Akershus, Lars B. Salvesen, til NTB. (©NTB)