- Tybring-Gjedde tar feil om innvandring

Leder i Oslo Høyre avviser Frp-utspill.

KOSTER LITE:- Frp er veldig glade i å skyve SSB foran seg hvis de er enige i forskningen, og at det koster dem lite å slakte den samme institusjonen om de ikke er enig i konklusjonen, sier Nicolai Astrup, leder i Oslo Høyre. Foto: Høyre.
KOSTER LITE:- Frp er veldig glade i å skyve SSB foran seg hvis de er enige i forskningen, og at det koster dem lite å slakte den samme institusjonen om de ikke er enig i konklusjonen, sier Nicolai Astrup, leder i Oslo Høyre. Foto: Høyre.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye tall fra SSB viser at 73 prosent av befolkningen mener innvandring bidrar til berikelse av norsk kultur.

Frp's Christian Tybring-Gjedde sier til Vårt Land at han ikke tror på tallene.

- Jeg tror ikke på dette i det hele tatt. Det er bare å se på hva som skjer i Oslo, der alle flytter vekk fra innvandrerne. Det er ikke noen tvil om at innvandringspolitikken drives mot folkets vilje, sier Tybring-Gjedde til avisen.

- Tybring-Gjedde tar feil
Leder i Oslo Høyre, Nicolai Astrup, sier til Dagbladet at Tybring-Gjedde tar feil.

- Jeg merker meg at Frp er veldig glade i å skyve SSB foran seg hvis de er enige i forskningen, og at det koster dem lite å slakte den samme institusjonen om de ikke er enig i konklusjonen, sier Astrup.

Astrup synes SSB-tallene stemmer med hans eget inntrykk av situasjonen.
- Det er positivt at Oslo er blitt en mangfoldig by. Innvandrerne utgjør en ressurs for det norske samfunnet. Mangfoldiggjøringen av samfunnet er ingen trussel mot norske verdier, men gir tvert i mot et mer spennende samfunn, sier Astrup.

- Gir ingen mening Han advarer imidlertid mot å skjære alle innvandrere over én kam.

- Det er forskjell på en analfabet fra Somalia og en ingeniør fra Spania. En veldig stor andel av innvandrerne kommer hit fordi arbeidskraften deres er etterspurt, sier Astrup.
- Hva mener du å si med å peke på denne forskjellen?
- Jeg mener at det å snakke om innvandring på generell basis blir feil. Veldig ofte puttes de forskjellige innvandrergruppene i samme kategori, det gir ingen mening.

- Norge er og blir flerkulturelt Fakhra Salimi, leder for MIRA, ressurssenter for kvinner med mineoritetsbakgrunn, er ikke overraska over Frp-utspillet.

- Fakta og tall hjelper ikke for de som ønsker å tro at innvandring er negativt. De har bestemt seg på forhånd. Selv om tallene er positive, viser de til det negative fordi det er hva de ønsker vi skal se, sier Salimi til Dagbladet.

Hun synes Tybring-Gjeddes utspill er beklagelig.

TROR IKKE PÅ SSB:- Jeg tror ikke på dette i det hele tatt, sier Christian Tybring-Gjedde om SSB-tall om holdning til innvandring. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
TROR IKKE PÅ SSB:- Jeg tror ikke på dette i det hele tatt, sier Christian Tybring-Gjedde om SSB-tall om holdning til innvandring. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer

- Det er beklagelig når folk i såpass viktige stillinger fremmer negativitet istedet for å se det positive i det flerkulturelle. Norge er og forblir flerkulturelt, så hvorfor ikke bygge broer i stedet for å rive dem ned, sier hun.

Tybring-Gjedde sa blant annet følgende i sin kommentar til SSBs innvandringskonklusjon:
- Jeg tror ikke på dette. Bare se på hva som skjer i Oslo, der alle flytter vekk fra innvandrerne.

Også på dette punktet mener Salimi at Tybring-Gjedde tar feil.
- Grunnen til at mange flytter fra enkelte deler av Oslo er levekårene, ikke innvandrerne. Om levekårene var bedre, med bedre skoler og forebygging av kriminalitet, ville ikke folk flyttet. De ville heller vært stolte av stedet de bor på, sier Salimi.

HJELPER IKKE:- Fakta og tall hjelper ikke for de som ønsker å tro at innvandring er negativt, sier Fakhra Salimi, leder av MiRA-Senteret, ressurssenter for innvandrer- og flyktningkvinner. 

Foto: Jørn H.Moen, Dagbladet
HJELPER IKKE:- Fakta og tall hjelper ikke for de som ønsker å tro at innvandring er negativt, sier Fakhra Salimi, leder av MiRA-Senteret, ressurssenter for innvandrer- og flyktningkvinner. Foto: Jørn H.Moen, Dagbladet Vis mer