Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tybring-Gjedde ut mot egen statsråd

Kritiserer Solveig Horne (Frp) for gi pris for hijab.-bruk i Forsvaret.

LIKER DÅRLIG: Christian Tybring-Gjedde kritiserer sin egen statsråd, inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) for at hun har delt ut en inkluderingspris til Forsvaret. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LIKER DÅRLIG: Christian Tybring-Gjedde kritiserer sin egen statsråd, inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) for at hun har delt ut en inkluderingspris til Forsvaret. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvannen måned etter at familieminister Solveig Horne (Frp) delte ut inkluderingspris til Forsvaret for å tilrettelegge for religionsutøvelse, får hun kjeft fra partifelle Christian Tybring-Gjedde.

Legge til rette Forsvaret fikk en inkluderingspris i begynnelsen av desember. Juryen skriver blant annet at «Forsvaret tilrettelegger for religionsutøvelse gjennom bestemmelser for bruk av religiøse symboler og permisjonsreglement ved religiøse høytider, samt tilbud om alternativ kost og diett i kantiner og på øvelser».

Tillater hijab Forsvaret tillater blant annet hijab, turban og kalott og serverer halal- eller vegetarmat i alle avdelinger.

At en Frp-statsråd deler ut en pris for dette, har falt den avtroppende lederen i Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, tungt for brystet, melder NRK.

Snikislamisering? - Kall det snikislamisering eller ikke: Jeg synes ikke Forsvaret eller andre offentlige instanser skal tilpasse vårt samfunn til ulike religioner, sier Tybring-Gjedde, som er partiets forsvarspolitiske talsmann.

Frp stemte mot - Partiet har vedtatt at det ikke ønsker synlige politiske og religiøse symboler som en del av Forsvarets uniformer. Horne støttet selv dette og stemte med partiet i Stortinget da Frp før sommeren foreslo å forby slike symboler sammen med uniformen.

Horne har ikke ønsket å kommentere NRKs sak. (NTB)

Hele Norges coronakart