Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tydelig rørt Aure ga Dørum nøkkelen

- Det ville være gambling med liv og helse om jeg fortsatte, sa en gråtkvalt Aud-Inger Aure (KrF), som i dag overlot justisminister-posten til Odd Einar Dørum (V).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aure fratrer etter at hun ble rammet av en hjerneinfarkt i januar.

- Av hensyn til familien og meg selv er dette riktig. Men det er en veldig tung avgjørelse. Det er legens råd som får meg til å gå av. Han sa at det ville være gambling med liv og helse om jeg fortsatte, sa en gråtkvalt Aure.

Helt til sist fredag hadde hun et håp om at legen ville si det var i orden for henne å gå tilbake til jobben.

- Ingen snillist

Dørum måtte ha betenkningstid før han takket ja til justisminister-posten. Oppfordringer både fra statsminister Kjell Magne Bondevik og Venstre-leder Lars Sponheim var avgjørende.

- Jeg er en liberaler i justispolitikken, men ingen snillist. Jeg går til en utfordrende oppgave og vil ikke si noe om hvordan jeg skal skjøtte den. Dere får se handlinger og gjerninger etter hvert, jeg vet jeg blir dømt fort, sa Dørum, som mente det var for tidlig å komme med programerklæringer.

Den nye justisministeren har til nå stått for en liberal linje i flyktning- og asylpolitikken. Han innrømmet at han nok vil møte seg selv i døra.

(NTB)

TUNGT HJERTE: Det var med tungt hjerte Aud-Inge Aure ga nøkkelen til Justisdepartementet videre.