Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tydelig Sp-avtrykk

Sp-leder Liv Signe Navarsete mener Soria Moria 2 har hennes tydelige fotavtrykk.

FOTAVTRYKK: Sp-leder Liv Signe Navarsete mener hennes parti har fått stort gjennomslag i den nye regjeringsplattformen. Foto: Morten Holm / SCANPIX
FOTAVTRYKK: Sp-leder Liv Signe Navarsete mener hennes parti har fått stort gjennomslag i den nye regjeringsplattformen. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

- Regjeringsplattformen som Sp, Ap og SV nå legger fram, er en plattform for å bygge landet videre, sier hun.


- Vi styrker satsingen på grønne næringer som fornybar energi, landbruk og reiseliv i hele landet. Og vi satser på grønn samferdsel.


Hun presiserer at en robust og bærekraftig kommuneøkonomi med en betydelig styrking av de frie inntektene skal sikre flere lærere i skolen og bedre omsorg.


Hun understreker at det er viktig for Senterpartiet å ivareta sentrumsverdier i plattformen. Det gjøres ved å satse på kommunene, på frivillig sektor, på distrikt og desentralisering.


Landbruk

Inntekts- og velferdspolitikken i landbruket skal videreutvikles fra forrige periode og de tre partiene er også enige om å endre rovdyrpolitikken for å sikre næringsdrift basert på beitebruk i utmark.


Hun trekker fram at regjeringen ikke skal søke om EU-medlemskap og åpner for å bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen.

Kontantstøtten skal målrettes og styrkes til barn under to år, og det skal bli flere preste- og diakonstillinger i Den norske kirke.


- Jeg er glad for at Senterpartiets landsmøtevedtak der vi sa nei til petroleumsvirksomhet i Lofoten og Vesterålen i denne perioden, blir fulgt opp i regjeringsplattformen, sier Navarsete.


Fornybar energi

Det blir en sterk satsing på fornybar energi gjennom grønne sertifikater fra 2012 og en overgangsordning fram til dette trer i kraft.

Det skal sikres kompetansearbeidsplasser i hele landet og vekst i ny statlig virksomhet skal skje utenfor Oslo. Regjeringen øker dessuten satsingen på samferdsel i hele landet for å gjøre det enklere og bedre for folk og næringsliv. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling