- Tydeligvis noe vi bestemte før de siste ukenes lekkasjer

Pressetalsmann annonserer at USA skal arrangere Verdens pressefrihetsdag neste år.

PRESSENS MANN : Pressetalsmann Philip Crowley i Det amerikanske utenriksdepartementet  synes det er noe ironisk at USA nå annonserer at de skal arrangere Verdens pressefrihetsdag neste år. Arkivfoto: Mandel NGAN/AFP.
PRESSENS MANN : Pressetalsmann Philip Crowley i Det amerikanske utenriksdepartementet synes det er noe ironisk at USA nå annonserer at de skal arrangere Verdens pressefrihetsdag neste år. Arkivfoto: Mandel NGAN/AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På den daglige pressekonferanse i Det amerikanske utenriksdepartementet tidligere denne uka stod pressetalsmann Philip Crowley på talerstolen for å annonsere at UNESCO's World Press Freedom Day - Verdens pressefrihetsdag - skal arrangeres i Washington D.C. i mai neste år.

Annonseringen kommer kort tid etter at omfattende lekkasjer fra WikiLeaks de snaue to siste ukene har skapt uroligheter i verdens diplomatiske lage - i USAs utenrikstjeneste spesielt.  

På sin pressekonferanse kvelden etter at de første av de nyeste lekkasjene ble sluppet 28. november, beklaget utenriksminister Hillary Clinton at dokumentener fra USAs utenriksdepartement «ulovlig har kommet i offentlighetens lys», og hun forsikret at USA gjør alt som står i deres makt for å hindre at lignende forhold vil skje igjen.

«Ironisk» At nettopp departementet utenriksminister Clinton styrer er dét som nå annonserer at USA skal arrangere den store pressefrihetsdagen neste år, framstår dermed som noe ironisk for enkelte - blant annet budbringeren Crowley selv.

Innimellom setningene med det offentlige budskapet om hva som skal arrangeres og hvorfor, legger Crowley inn det som synes å være personlige betraktninger om annonseringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer