Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tydeligvis noe vi bestemte før de siste ukenes lekkasjer

Pressetalsmann annonserer at USA skal arrangere Verdens pressefrihetsdag neste år.

 PRESSENS MANN : Pressetalsmann Philip Crowley i Det amerikanske utenriksdepartementet  synes det er noe ironisk at USA nå annonserer at de skal arrangere Verdens pressefrihetsdag neste år. Arkivfoto: Mandel NGAN/AFP.
PRESSENS MANN : Pressetalsmann Philip Crowley i Det amerikanske utenriksdepartementet synes det er noe ironisk at USA nå annonserer at de skal arrangere Verdens pressefrihetsdag neste år. Arkivfoto: Mandel NGAN/AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På den daglige pressekonferanse i Det amerikanske utenriksdepartementet tidligere denne uka stod pressetalsmann Philip Crowley på talerstolen for å annonsere at UNESCO's World Press Freedom Day - Verdens pressefrihetsdag - skal arrangeres i Washington D.C. i mai neste år.

Annonseringen kommer kort tid etter at omfattende lekkasjer fra WikiLeaks de snaue to siste ukene har skapt uroligheter i verdens diplomatiske lage - i USAs utenrikstjeneste spesielt.  

På sin pressekonferanse kvelden etter at de første av de nyeste lekkasjene ble sluppet 28. november, beklaget utenriksminister Hillary Clinton at dokumentener fra USAs utenriksdepartement «ulovlig har kommet i offentlighetens lys», og hun forsikret at USA gjør alt som står i deres makt for å hindre at lignende forhold vil skje igjen.

«Ironisk» At nettopp departementet utenriksminister Clinton styrer er dét som nå annonserer at USA skal arrangere den store pressefrihetsdagen neste år, framstår dermed som noe ironisk for enkelte - blant annet budbringeren Crowley selv.

Innimellom setningene med det offentlige budskapet om hva som skal arrangeres og hvorfor, legger Crowley inn det som synes å være personlige betraktninger om annonseringen.

- Temaet for neste års arrengement vil være «Media i det 21. århundret: Nye grenser, nye barrierer», sier Crowley, før han først legger til:

- Tydeligvis var dette noe vi bestemte oss for før de siste ukenes nyheter begynte å rulle.

Crowley fortsetter så å si at «USA setter teknologi og innovasjon fremst i deres arbeid innen diplomati og utvikling».

- Det er definitivt noe ironisk ved dette, føyer han så til, hvorpå han fortsetter å hylle vår tids «nye medier».

- New media har gitt makt til borgere verden over slik at de kan rapportere om deres forhold, uttrykke meninger om verdenshendelser, og utveksle informasjon i miljøer som noen ganger er fiendlige mot utøvelsen av ytringsfrihet, sier Crowley fra talerstolen.

«Vedvarende ansvar for pressefriheten» Crowley avlsutter med å si at USA er bekymret over at enkelte regimer i verden er innstillte på å sensurere og stillne borgere samt den frie flyten av informasjon, og han sier USA markerer arrangementer som Verdens Pressefrihetsdag som et ledd i et «vedvarende ansvar for å støtte opp om og utvide pressefriheten og informasjonsflyten i vår digitale tidsalder».

 LEKKASJENES MOTKJEMPER : USAs utenriksminister Hillary Clinton fordømte på pressekonferansen 29. november WikiLeaks-lekkasjene og sier hun vil gjøre alt som står i nasjonens makt for å hindre slike lekkasjer igjen. Foto: Evan Vucci/AP.
LEKKASJENES MOTKJEMPER : USAs utenriksminister Hillary Clinton fordømte på pressekonferansen 29. november WikiLeaks-lekkasjene og sier hun vil gjøre alt som står i nasjonens makt for å hindre slike lekkasjer igjen. Foto: Evan Vucci/AP. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling