Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tyder på en terrorhandling

Minst 11 drept etter t-bane-eksplosjonen i Minsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De ytre tegn, hva slags skader folki har fått, tyder på en terrorhandling, sier en ikke navngitt talsmann for sikkerhetstjenesten i Hviterrussland til Interfax, ifølge NTB.

Minst 11 mennesker er drept og flere titalls er skadd etter eksplosjonen på en t-bane-stasjon i hovedstaden Minsk mandag ettermiddag.

Rundt 50 mennesker sendt til sykehus med skader, mens cirka 35 fikk behandling på stedet, melder landets statlige nyhetsbyrå Belta, ifølge CNN.

Sjekker våpenlagre Det er ikke bekreftet noen årsak til eksplosjonen. President Alexander Lukasjenko bor like i nærheten og var på befaring på åstedet et par timer etter eksplosjonen. Han beskriver hendelsen som en alvorlig utfordring for nasjonen.

- Jeg utelukker ikke at dette har blitt påført oss av noen fra utsiden, men vi må se på oss selv også, sier han, ifølge Ria Novosti.

Han har beordret forsvarsministeren om å sørge for at alle våpendepoter i landet undersøkes for å se om det mangler noe eksplosiver fra de.

Eksplosjonen skal skjedd mens et tog sto på stasjonen. Øyenvitner nede fra t-bane-stasjonen beskriver grufulle scener.

- Så masse blod Alexei Kiklevich sier at han så deler av taket på stasjonen kollpase da det smalt. Igor Tumash (52) forteller til nyhetsbyrået AP at han gikk av et tog da han så et stort lys, en eksplosjon og tjukk røyk.

- Jeg falt på knærne og krabbet. Mennesker lå i hauger, sier han.

Han forteller han så en mann med et skadet bein og skyndte seg bort for å hjelpe ham.

- Da så jeg at han var død, sier Tumash.

- Det kom et lite smell, det var ikke spesielt høyt. Glass fløy gjennom lufta, fulgt av en støvsky, og jeg så en masse blod, fortalte en mann som ble behandlet for skader i ansiktet, til mediefolk i Minsk, melder NTB.

Russisk hjelp Russlands president Dimitri Medvedev har sendt sine kondolanser til Lukasjenko. I morgen ankommer russiske eksperter for å hjelpe til med etterforskningen.

Det har vært anspent i Hviterrussland etter presidentvalget i desember i fjor. Lukasjenko, som har styrt landet med jernhånd siden 1994, tok en - for mange - for overveldende seier i valget.

Seieren utløste en massiv demonstrasjon der over 700 mennesker ble arrestert, deriblant sju presidentkandidater.

OVERLEVDE: En kvinne snakker med brannmannskaper etter eksplosjonen. Foto: AFP/SERGEY BALAY/SCANPIX
OVERLEVDE: En kvinne snakker med brannmannskaper etter eksplosjonen. Foto: AFP/SERGEY BALAY/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media