Tyfon har tatt syv liv

To tyfoner og en orkan truer Japan og Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyfonen Chaba har til sammen krevd sju menneskeliv, og den fortsetter sine herjinger i Japan. Også Florida i USA og flere karibiske øyer er truet av uvær. Tyfonen beveget seg tirsdag videre nordover mot den japanske øya Hokkaido, og foreløpig er sju mennesker omkommet og fire savnet etter den tropiske syklonens herjinger. Tyfonen bringer med seg vinder med en hastighet på opptil 210 kilometer i timen.

En tyfon er en tropisk syklon som forekommer i østasiatiske farvann.

I enkelte områder på øya Hokkaido var det ventet at det ville komme mellom 200 og 250 millimeter nedbør innen onsdag morgen, ifølge Japans meteorologiske institutt.

Tyfonen skapte også store problemer for trafikken i området, og tirsdag ble 140 innenlands flyginger i Japan avlyst. Mandag ble mer enn 750 flyginger innstilt.

Orkan truer Florida

Samtidig truer orkanen Frances den amerikanske delstaten Florida og flere karibiske øyer. Orkanen fører med seg vinder med en hastighet på opptil 200 kilometer i timen, og advarsler om tropisk storm er sendt ut for flere karibiske øyer, blant annet Puerto Rico, Jomfruøyene, Antigua og Barbuda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer