Tyfon har tatt syv liv

To tyfoner og en orkan truer Japan og Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyfonen Chaba har til sammen krevd sju menneskeliv, og den fortsetter sine herjinger i Japan. Også Florida i USA og flere karibiske øyer er truet av uvær. Tyfonen beveget seg tirsdag videre nordover mot den japanske øya Hokkaido, og foreløpig er sju mennesker omkommet og fire savnet etter den tropiske syklonens herjinger. Tyfonen bringer med seg vinder med en hastighet på opptil 210 kilometer i timen.

En tyfon er en tropisk syklon som forekommer i østasiatiske farvann.

I enkelte områder på øya Hokkaido var det ventet at det ville komme mellom 200 og 250 millimeter nedbør innen onsdag morgen, ifølge Japans meteorologiske institutt.

Tyfonen skapte også store problemer for trafikken i området, og tirsdag ble 140 innenlands flyginger i Japan avlyst. Mandag ble mer enn 750 flyginger innstilt.

Orkan truer Florida

Samtidig truer orkanen Frances den amerikanske delstaten Florida og flere karibiske øyer. Orkanen fører med seg vinder med en hastighet på opptil 200 kilometer i timen, og advarsler om tropisk storm er sendt ut for flere karibiske øyer, blant annet Puerto Rico, Jomfruøyene, Antigua og Barbuda.

Advarselen innebærer at områdene kan bli rammet av vinder på mellom 63 og 118 kilometer i timen i løpet av det kommende døgnet.

Orkanen kan lørdag ramme Florida.

Uvær også i Stillehavet

Bare en uke etter at en tyfon krevde tre menneskeliv og ødela verdier for flere millioner dollar, er øygruppen Nord-Marianene i Stillehavet på nytt truet av voldsomt uvær. Denne gangen er det tyfonen Songda som er på vei mot øygruppen, som kan bli rammet av de svært kraftige vindene onsdag. Det er først og fremst øyene Tinian og Saipan som står i fare for å bli rammet.

(NTB)