Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyfon-ofre legges i massegraver på Filippinene

Her ligger 30 kropper klare til å gravlegges.

MASSEGRAV: - Jeg håper det er siste gang jeg ser noe slikt, sa borgermester Alfred S Romualdez i går, da 30 døde kropper i går skulle gravlegges i Tacloban.  Foto: Axel Öberg/Expressen
MASSEGRAV: - Jeg håper det er siste gang jeg ser noe slikt, sa borgermester Alfred S Romualdez i går, da 30 døde kropper i går skulle gravlegges i Tacloban. Foto: Axel Öberg/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sterke bildene til Expressens fotograf Axel Öberg illustrerer omfanget av tragedien som har rammet Filippinene med tyfonen Haiyan.

Bildene ble tatt igår ettermiddag ved den hardt rammede byen Tacloban. 30 kropper lå da klare til å bli begravet i svarte plastsekker.

- Jeg håper det er siste gang jeg ser noe slikt, sa borgermester Alfred S Romualdez ifølge flere medier i forbindelse med begravelses-seremonien i går.

Uidentifiserte lik
Det har ligget døde kropper i gatene i Tacloban, en by med 220.000 innbyggere, helt siden tyfonen rammet for ei uke siden.

TYFON-OFFER: Denne jenta overlevde, og prøver å greie seg etter tyfonens enorme ødeleggelser. Foto: Axel Öberg/Expressen
TYFON-OFFER: Denne jenta overlevde, og prøver å greie seg etter tyfonens enorme ødeleggelser. Foto: Axel Öberg/Expressen Vis mer

Det lå i går lå hauger av døde kropper utenfor rådhuset, i påvente av å bli hentet med en lastebil som skulle kjøre dem til en massegrav utenfor byen.

Ifølge nyhetsbyrået AFP dreide det seg om 200 kropper, de fleste uidentifiserte.

SKAL SNART BEGRAVES: Foto: Axel Öberg/Expressen
SKAL SNART BEGRAVES: Foto: Axel Öberg/Expressen Vis mer

- Det er fortsatt så mange lik i så mange områder. Det er skremmende. Alle kjemper for å greie seg gjennom dette, sier Alfred S Romualdez til AFP.

Dødstall vil stige
Med en prekær mangel på mannskaper og utstyr, står borgermesteren i Tacloban overfor et grotesk problem.

- Jeg kan ikke bruke en lastebil for å samle inn lik om morgenen og deretter bruke den til å distribuere nødhjelp om ettermiddagen, sier Romualdez til AFP.

Det offisielt bekreftede dødstallet er nå 2357, men ventes å stige. De største skadene er konsentrert om kystregionene i de to øyene Leyte og Samar, ifølge britiske The Independent.

Verdens matvareprogram (WFP) skriver i en pressemelding at nærmere 10 tonn høyenergi-kjeks ble levert med fly til Tacloban igår, og at 25 tonn skal leveres i dag.

49000 mennesker i og rundt Tacloban skal hittil ha fått utdelt ris og boksemat.

I RUINER: Teresa Mazeda henger opp tøy utenfor det som engang var huset hennes. Foto:Axel Öberg/Expressen
I RUINER: Teresa Mazeda henger opp tøy utenfor det som engang var huset hennes. Foto:Axel Öberg/Expressen Vis mer
ØDELEGGELSER: Fra Tacloban. Foto: Axel Öberg
ØDELEGGELSER: Fra Tacloban. Foto: Axel Öberg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media