Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyfon tok minst 100 menneskeliv på Filippinene

Tyfonen Haiyan har tatt minst 100 menneskeliv bare i den filippinske havnebyen Tacloban, frykter myndighetene i landet.

ENORME ØDELEGGELSER: Et hus på Filippinene ligger fullstendig knust etter å ha blitt rammet av tyfonen Haiyan. Ødeleggelsene er enorme. Foto: AP Photo/Nelson Salting
ENORME ØDELEGGELSER: Et hus på Filippinene ligger fullstendig knust etter å ha blitt rammet av tyfonen Haiyan. Ødeleggelsene er enorme. Foto: AP Photo/Nelson Salting Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manila (NTB-Reuters): Områdene Guiuan og Tacloban øst i landet var blant de første som ble rammet da tyfonen Haiyan slo inn over land natt til fredag. Telefonforbindelsen til området er brutt, og myndighetene frykter at tallet på omkomne kan komme til å stige.

Over 700.000 mennesker er evakuert fra kystområdene, men mange er tilbake.

Nordmann

Norske Erlend Johannesen diver barnehjemmet Streetlight i Tacloban, og han var sist i kontakt med kolleger og familie hjemme i Norge natt til fredag.

- Vi mistet kontakten med ham mellom klokken halv ett og ett og har fortsatt ikke fått kontakt med noen der. Tyfonen Haiyan har tatt knekken på mobilnettet, forklarer nestformann i Streetlight Norge, Robert Hoven, til NTB fredag kveld.

Johannesen skal imidlertid være godt forberedt på tyfonen.

- Han hadde sammen med barn og ansatte på forhånd hamstret vann, diesel, ris og medisiner som etter planen vil rekke i en uke for alle som bor på barnehjemmet, forteller Sidsel Bjørnseth i Streetlight til NTB.

Ikke oversikt

Filippinske myndigheter har ikke oversikt over skadeomfanget etter Haiyan, som nådde land med vindkast på over 75 sekundmeter, kraftig regn og 5-6 meter høye bølger.

- Mangelen på kommunikasjon er det store problemet nå, konstaterte lederen for det nasjonale krisedirektoratet, Eduardo del Rosario, fredag kveld.

Meteorologene frykter at Haiyan skal vokse seg sterkere og fortsette sin ville ferd ut over Sør-Kinahavet til Vietnam eller Kina. (©NTB)