Tyfonen Hagupit på vei inn over Filippinene

- Tak flyr av, trær faller og det er områder med flom, sier ordfører i Samar-provinsen. Mer enn 616.000 mennesker er blitt evakuert.

EVAKUERER : Tyfonvarselet har utløst en av de største evakueringene som noen gang er gjennomført i fredstid, ifølge FN. Foto: EPA/FRANCIS R. MALASIG
EVAKUERER : Tyfonvarselet har utløst en av de største evakueringene som noen gang er gjennomført i fredstid, ifølge FN. Foto: EPA/FRANCIS R. MALASIG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kraftige regnbyger og sterk vind herjer de østlige delene av Filippinene, hvor flere millioner mennesker har søkt ly fra tyfonen Hagupit. Det er den kraftigste stormen som har rammet landet hittil i år.

Tyfonen traff lørdag ettermiddag norsk tid de avsidesliggende fiskelandsbyene i Samar-provinsen øst på Filippinene med en vindstyrke på opptil 210 kilometer i timen, ifølge den lokale værmeldingstjenesten Pagasa.

Stormen er dermed den kraftigste som har rammet landet så langt i år.

- Tak flyr av, trær faller og det er områder med flom, sier ordfører i byen Catbalogan i Samar-provinsen, Stephany Uy-Tan, bare minutter etter at tyfonen traff land.

Over en halv million mennesker har flyktet fra hjemmene sine på grunn av den kraftige stormen som er på vei. Tyfonen vil trolig ramme de samme områdene sentralt på Filippinene som ble rasert da over 7.000 mennesker mistet livet for bare 13 måneder siden.

Enorm evakuering Mer enn 616.000 mennesker i lavereliggende og rasutsatte områder er blitt evakuert til skoler, rådhus, idrettssentre og kirker, opplyser landets nasjonale katastrofemyndigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer