Tyfonen Haiyan har rammet fire ganger flere enn tsunamien i 2004

UNICEF-rapport med nedslående tall etter tyfonen på Filippinene.

HARDT RAMMET: MInst 1,9 millioner har mistet hjemmene sine etter tyfonen Haiyan. Her er flyktninger på flyplassen som prøver å komme seg ut fra Tacloban. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HARDT RAMMET: MInst 1,9 millioner har mistet hjemmene sine etter tyfonen Haiyan. Her er flyktninger på flyplassen som prøver å komme seg ut fra Tacloban. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/TACLOBAN (Dagbladet): En ny situasjonsrapport fra hjelpeorganisasjonen UNICEF, FNs hjelpeorganisasjon for barn, viser hvor hardt tyfonen Haiyan har rammet Filippinene og det filippinske folk.

• 12,9 millioner mennesker er rammet av tyfonen Haiyan. 5,4 millioner av dem er barn.

• Antall mennesker som har mistet hjemmene sine er mer enn doblet fra 900 000 til 1,9 millioner. Minst 789 000 av dem er barn.

• Hjelpeorganisasjoner anslår at de trenger minst 2 milliarder kroner til nødhjelpsarbeid

- Tallene vil bare øke Kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge, Truls Brekke, sier at dette er tall som trolig bare vil øke når hjelpeorganisasjonene etter hvert får mer oversikt over situasjonen på Filippinene.

- Så langt viser statistikken at omfanget og antall mennesker som trenger nødhjelp er dobbelt så stor som jordskjelvet på Haiti og Tsunamien i 2004 til sammen. Den er altså fire ganger så stor som de. Det er et sjokkerende omfang, og vi har knapt sett er så stort behov før. Det er også plasser vi ikke har kommet ti, og vi får dessverre bekrefta at tallene og behovene bare kommer til å øke når vi kommer til i nye områder, sier Brekke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer