Tyfonen Nabi herjer Japan

Minst 9 døde og 90 såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(AP/BBC/Dagbladet.no): Tyfonen Nabi, som herjer i farvannet mellom Japan og Nord-Korea, har så langt tatt livet av minst ni mennesker. Ytterligere seksten er savnet, og nitti personer er rapportert såret.

På vei oppover kysten av Japan har tyfonen, hvis navn betyr sommerfugl, etterlatt seg jordskred og oversvømmelse. Mer enn 300 000 mennesker sør i Japan har flyktet fra hjemmene sine.

Også i Sør-Korea har Nabi satt sine spor. Fra mandag til onsdag falt det 350 millimeter regn. En person er savnet etter å ha blitt feid til havs syd-øst for Seoul, og høye bølger drev et lasteskip på 5 470 tonn på grunn utenfor Pohang.

Svekket storm

Nå er Nabi blitt nedgradert fra tyfon til tropisk storm, etter at vindstyrken sank fra 126 til 108 kilometer i timen. Men fremdeles ventes det store nedbørsmengder nord i Japan. Enkelte frykter opp til 250 millimeter nedbør .

I fjor ble det registret ti tyfoner og tropiske stormer i Japan. 220 mennesker omkom - det høyeste tallet siden 1983. Den verste var tyfonen Tokage, som i oktober tok livet av 83 personer. Forskere tror fjorårets stormer skyldes at havtemperaturene har steget.

VASSER GJENNOM DEN JAPANSKE BYEN MIYAZAKI: Tusenvis måtte flykte da hjemmene deres ble oversvømt. Foto: SCANPIX
VASSER GJENNOM DEN JAPANSKE BYEN MIYAZAKI: Tusenvis måtte flykte da hjemmene deres ble oversvømt. Foto: SCANPIX Vis mer
HJELPES OPP PÅ FLÅTE: Av redningsarbeidere.