Tykkere av light-brus

Kunstig sukker lurer kroppen, og det hjelper ikke å drikke lettbrus hvis du skal slanke deg, hevder forskere i Danmark og Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Cola light kan være direkte fetende, hevder en dansk og en svensk ernæringsforsker. Det kunstige søtstoffet i slik brus øker appetitten din.

- Fett er alltid mer fetende enn sukker, og de kunstige søtstoffene i lettbrus hjelper overhodet ikke, sier professor Arne Astrup til avisa Berlingske Tidende.

Det som skjer, er at kroppen tror den får sukker, og så faller blodsukkeret.

Spiser mer

Når kroppen er forberedt på å få sukker og ikke får det, kan det føre til at du kompenserer for blodsukkerfallet ved å spise mer.

Dette kan gjøre folk med vektproblemer enda tykkere, hvis de spiser fet mat i stedet for sukker.

En ny nederlandsk undersøkelse skal ha vist at forsøkspersoner som fikk drikke kunstig søtet brus ble mer sultne enn de som drakk brus med sukker.

- Hos en tredel av forsøkspersonene som fikk søtstoffet aspartam falt blodsukkeret, De spiste mer og oftere i løpet av de åtte timene de ble observert. Hjernen skal ha sukker hele tiden. Hvis blodsukkeret synker, vil kroppen forsøke å forhøye sukkernivået, og appetitten stimuleres, sier professor Charlotte Erlanson-Albertsson til Berlingske Tidende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.