Tyler (18) tok livet sitt etter hemmelig sexopptak

To klassekamerater siktet. - Dette er hatkriminalitet, sier organisasjon for homofiles rettigheter.

BEGAVET MUSIKER:  Tyler Clementi (18) ble beskrevet som en talentfull musiker. 22. september tok han sitt eget liv. Foto: AP Photo
BEGAVET MUSIKER: Tyler Clementi (18) ble beskrevet som en talentfull musiker. 22. september tok han sitt eget liv. Foto: AP PhotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): To førsteårsstudenter er siktet etter et tragisk dødsfall ved Rutgers University i New Jersey, USA.

Tyler Clementi (18) tok livet sitt etter at medstudentene smugfilmet ham mens han hadde sex med en mann. Filmen, som ble tatt opp på 18-åringens rom, ble sent ut på en chattekanal på internett, ifølge nyhetsbyrået AP.

Twittret om filmen
En av de to tiltalte studentene var Clementis romkamerat. 19. september skrev han følgende på sin twitterkonto:

«Romkameraten min ba om å få ha rommet fram til midnatt. Jeg gikk inn på rommet til NN (den andre tiltalte) og skrudde på webkameraet mitt. Jeg så ham kline med en type. Yay.»

To dager seinere skrev han igjen på Twitter:

«Alle med iChat, jeg utfordrer dere til å videochatte med meg mellom 9.30-12. Ja det skjer igjen.»

22. september tok Clementi sitt eget liv.

Hatkriminalitet
- Vi ser Clementis dødsfall som resultatet av hatkriminalitet. Vi er knust over det tragiske tapet av en mann som på alle måter var enestående, talentfull og snill. Samtidig finner vi det avskylig at noen i vårt samfunn, som studentene som angivelig er ansvarlige for snikopptaket, kan se på det å ødelegge andres liv som en sport, heter det i en uttalelse fra Steven Goldstein, styreformann i gruppen Garden State Equality som kjemper for homofiles rettigheter.

Også flere av Clementis tidligere medstudenter mener han ble rammet fordi han hadde sex med en mann.

- Hadde han vært i seng med en kvinne, så ville ikke dette ha skjedd. Han ville ikke ha blitt hengt ut på denne måten, privatlivet hans ville blitt respektert og han kunne forsatt ha vært i live, sier Lauren Felton (21), også hun student ved Rutgers.

President ved universitetet, Richard McCormick, sier i en uttalelse at skoleledelse er «svært triste over denne meldingen.»

- Om siktelsene stemmer, er disse handlingene alvorlige brudd på universitetets standarder for anstendighet og menneskelighet, skriver McCormick.