Tyler (18) tok livet sitt etter hemmelig sexopptak

To klassekamerater siktet. - Dette er hatkriminalitet, sier organisasjon for homofiles rettigheter.

BEGAVET MUSIKER:  Tyler Clementi (18) ble beskrevet som en talentfull musiker. 22. september tok han sitt eget liv. Foto: AP Photo
BEGAVET MUSIKER: Tyler Clementi (18) ble beskrevet som en talentfull musiker. 22. september tok han sitt eget liv. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): To førsteårsstudenter er siktet etter et tragisk dødsfall ved Rutgers University i New Jersey, USA.

Tyler Clementi (18) tok livet sitt etter at medstudentene smugfilmet ham mens han hadde sex med en mann. Filmen, som ble tatt opp på 18-åringens rom, ble sent ut på en chattekanal på internett, ifølge nyhetsbyrået AP.

Twittret om filmen En av de to tiltalte studentene var Clementis romkamerat. 19. september skrev han følgende på sin twitterkonto:

«Romkameraten min ba om å få ha rommet fram til midnatt. Jeg gikk inn på rommet til NN (den andre tiltalte) og skrudde på webkameraet mitt. Jeg så ham kline med en type. Yay.»

To dager seinere skrev han igjen på Twitter:

«Alle med iChat, jeg utfordrer dere til å videochatte med meg mellom 9.30-12. Ja det skjer igjen.»

22. september tok Clementi sitt eget liv.

Hatkriminalitet - Vi ser Clementis dødsfall som resultatet av hatkriminalitet. Vi er knust over det tragiske tapet av en mann som på alle måter var enestående, talentfull og snill. Samtidig finner vi det avskylig at noen i vårt samfunn, som studentene som angivelig er ansvarlige for snikopptaket, kan se på det å ødelegge andres liv som en sport, heter det i en uttalelse fra Steven Goldstein, styreformann i gruppen Garden State Equality som kjemper for homofiles rettigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer