Tyna (77) drept av seks meter hvithai

Skrekkslagne vitner på stranda i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Haien gikk til angrep ved stranda rett utenfor Cape Town der 77 år gamle Tyna Webb tok sin daglige svømmetur, melder Cape News.

Innbyggerne i Fish Hoek var sjokkerte vitner til hendelsen, som skal være det første dødelige haiangrepet i området på over 100 år.

Webb pleide å ta seg en tidlig svømmetur hver dag sammen med en gruppe venner ? året rundt. Ifølge lokalavisa var hun en svært flink svømmer, som ikke hørte på advarslene om å ikke svømme for langt ut.

Klokka 07.00 søndag morgen var hun 150 meter fra land da hvithaien angrep. Vitner forteller den var seks meter lang.

Mange av dem som ufrivillig ble vitne til drapet kjente Tyna Webb godt, og flere av dem hadde svømt sammen med henne like før.

- Jeg hadde akkurat kommet til stranda da jeg så fiskerne som veivet flagg og ropte fra et utkikspunkt. Fra stranda så jeg finnen, og så hele haien som kom mot henne i vannet. Den svømte rundt og alle ropte og skrek, forteller Carla Reiman til lokalavisa. Hun var en av de som pleide å svømme sammen med Tyna.

Nå vet hun ikke om det blir noen flere svømmeturer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer