Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyna (77) drept av seks meter hvithai

Skrekkslagne vitner på stranda i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Haien gikk til angrep ved stranda rett utenfor Cape Town der 77 år gamle Tyna Webb tok sin daglige svømmetur, melder Cape News.

Innbyggerne i Fish Hoek var sjokkerte vitner til hendelsen, som skal være det første dødelige haiangrepet i området på over 100 år.

Webb pleide å ta seg en tidlig svømmetur hver dag sammen med en gruppe venner ? året rundt. Ifølge lokalavisa var hun en svært flink svømmer, som ikke hørte på advarslene om å ikke svømme for langt ut.

Klokka 07.00 søndag morgen var hun 150 meter fra land da hvithaien angrep. Vitner forteller den var seks meter lang.

Mange av dem som ufrivillig ble vitne til drapet kjente Tyna Webb godt, og flere av dem hadde svømt sammen med henne like før.

- Jeg hadde akkurat kommet til stranda da jeg så fiskerne som veivet flagg og ropte fra et utkikspunkt. Fra stranda så jeg finnen, og så hele haien som kom mot henne i vannet. Den svømte rundt og alle ropte og skrek, forteller Carla Reiman til lokalavisa. Hun var en av de som pleide å svømme sammen med Tyna.

Nå vet hun ikke om det blir noen flere svømmeturer.

- Brian de Jager pleide å hilse på Webber hver morgen på stranda mens han var på vei til å kjøpe ferske aviser.

- Jeg tok min vanlige tur og jeg så at Tyna svømte. Like etter så jeg denne finnen som kom gjennom vannet. Det skjedde så fort, det hele var over på 30 sekunder, sier han.

- Hun var en nydelig dame, sier Brian.

Fiskeren Jeffrey Andries så det hele gjennom kikkerten fra fiskernes utkikspunkt på Elsies Peak. Det var han som veivet med flagget for å advare de på stranda.

- Det var omtrent klokka sju. Jeg så kvinnen som svømte på ryggen og hun svømte rett inn i haiens bane. Så var det plasking og haien snudde og trakk henne under vann, sier fiskeren.

Flere øyenvitner forteller at de så haien snu rundt og komme tilbake før den trakk Webb under. Like etter ble det som trolig er hennes røde badehette funnet i vannet.

Et helikopter, en fiskebåt, to redningsbåter og dykkere deltok i søket etter kvinnen hele formiddagen, men det ble avsluttet uten resultat.

Presidenten i Fish Hoek Lifesaving Club, Clive Wakeford, mener folk må være forsiktige.

- Det er ikke lurt å svømme for langt ut, særlig ikke tidlig om morgenen og på ettermiddagen, sier han til Cape News.

- Lørdag hadde de fått badere opp av vannet etter at de så en hai.

DREPTE: En seks meter lang hvithai av denne typen gikk til angrep og drepte Tyna (77).
DREPT: Dette bildet viser Tyna Webb (77) ved stranda i Fish Hoek, der hun ble drept. 15 mennesker ble hjelpeløse vitner til haiangrepet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media