Tyngre å få solgt bolig i Oslo

Med mye til salgs, må boligselgere i Oslo fort belage seg på at det må mer enn en visningsrunde til før et salg er i boks, ifølge meglertopper.

(Finansavisen.no): - Meglerne melder om at ting tar lengre tid i Oslo. Boligselgerne må være forberedt på både to og tre visninger før de får solgt. Dette henger sammen med at det er mye boliger ute i hovedstadsmarkedet, sier adm. direktør Grethe W. Meier­ i Privatmegleren.

- Selv om det er mange kjøpere i markedet, og aktiviteten er høy, må man regne med at det kan ta litt tid å få et salg i boks, sier Meier, ifølge Finansavisen.

- Når ting tar lengre tid, innebærer det også at boligselgerne oftere tyr til priskutt for å få solgt?

- Nei, jeg opplever ikke at vi er der. Hovedinntrykket er at selgerne har is i magen og heller går en ny runde i markedet, sier Meier, ifølge avisen.

Stort tilbud

- Generelt har det vært en ekstremt aktiv august, i form av antall salg, både i Oslo og landet for øvrig. Det er kommet mange nye objekter ut i markedet etter sommerferien og det er et svært stort utbud, sier adm. direktør Leif J. Laugen i Krogsveen, til avisen.

Nettopp det store utbudet gjør at det nå er større kamp om kjøperne.

Ifølge intern statistikk i Krogsveen har antallet bud­givere pr. objekt falt litt i Oslo i august, mens det har gått andre veien i landet for øvrig.

Dyre objekt tar mer tid

- Vi ser at endel boliger blir liggende litt lenger i Oslo og at det er litt tyngre å få solgt, særlig i det høyere prissjiktet. Da må man ­belage seg på at det tar tid å få solgt, og i noen tilfeller også justere ned prisen, sier Laugen, til avisen.

Onsdag neste uke legger bransjeorganisasjonen Eiendom Norge frem fasit som viser hvordan prisene utviklet seg i august.

I fjor steg boligprisene 1,2 prosent på landsbasis i august, mot hele 2,8 prosent i det hektiske 2016. I snitt har boligprisene steget rett under 2 prosent i august de siste ti årene.

For Oslos del falt prisene i august i fjor, ned 0,3 prosent, mot 2,7 prosents prisvekst i 2016.

Andre økonominyheter:
Tømmerhytte satte prisrekord
Frykter dette kan gi enda svakere krone