Tynn tillit til Norsk Tipping

Kulturpolitikere på Stortinget krever alle kort på bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere politikere på Stortinget er svært overrasket over hva som har fremkommet om Norsk Tipping den siste uken.

Nå krever flere av dem en skikkelig granskningen av statsselskapet, og de sier alle at tilliten til Norsk Tipping er svekket.

Krever gransking

Trine Skei Grande
Nestleder (V)

- Det er problematisk at Nordby har gjort slike disposisjoner når han ble satt til å forvalte norsk spillpolitikk. Venstre krever en gransking av hele strukturen Norsk Tipping, og om den kan ha gått på bekostning av de frivillige organisasjonene.

Frykter ukultur

Ulf Erik Knudsen
Kulturpolitisk talsmann (FrP)

- Skandalen rundt Norsk Tipping bare øker. Kontrollkomiteen bør se nærmere på saken og Giske må rydde opp. Jeg frykter en ukultur i selskapet. Tilliten til Norsk Tipping er brutt og jeg har forståelse for tippekommisjonærenes mistillit til styret.

Dårlig dømmekraft

May-Helen Molvær Grimstad
Leder i kulturkomiteen (KrF)

- Det som fremkommer er ikke bra. Jeg er overrasket. Det burde ringt noen bjeller hos Nordby, og han skulle ha tatt opp sine investeringer med styret. Da kunne han få avklart om det var problematisk. Det er nå sådd tvil om hans integritet og det er alvorlig.

Alle kort på bordet

Olemic Thommessen
Kulturpolitisk talsmann (H)

- Vi må få vite hva som har skjedd, så tilliten kan gjenvinnes. Også styrets håndtering må undersøkes. Alle har et forhold til Norsk Tipping. Enten som spillere eller gjennom frivillige organisasjoner som får tippemidler. Tilliten er satt på en hard prøve.

VIL HA SVAR: Ulf Erik Knudsen fra FrP og Olemic Thommessen fra Høyre (t.h)
VIL HA SVAR: Trine Skei Grande fra Venstre (t.v) og May-Helen Molvær Grimstad fra KrF