Tynt alibi for Kristin

FROGNER (Dagbladet.no): - Jeg har aldri sagt at jeg er sikker på noe som helst om den natta. Det sier 20-åringen som gir Kristin Kirkemo Haukeland alibi drapsnatta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med nesten uhørbar stemme var det en svært usikker 20 åring som entret vitneboksen i Frogner Grendehus i ettermiddag. Han er siktet for falsk forklaring i forbindelse med trippeldrapssaken, og ble gjort tydelig oppmerksom på konsekvensene dersom han løy i retten.

Han forklarte at han kjørte aviser stort sett hver natt i mai 1999. Etter 17. mai var Kristin med ham et par ganger.

Han er relativt sikker på at Kristin var med han drapsnatta, fordi hun skal ha mottatt vitser fra en vitsetelefon. Selv hadde han ikke mobiltelefon.

Men særlig sikker var 20-åringen ikke. Han har forandret forklaring flere ganger. I retten i dag mente han å huske at han hadde lånt telefonen til Kristin for to samtaler.

- Jeg har aldri sagt at jeg er sikker på noe som helst når det gjelder den natta, sa han i retten.

Dermed er Kristins alibi drapsnatta relativt tynt.

En av de tingene han var sikker på var at han aldri hadde lånt Kristins mobiltelefon uten at hun var tilstede. Fram til klokka 4.23 drapsnatta var det aktivitet på mobiltelefonen, vitnet hevder han var sammen med Kristin hele tiden.

  • Under varetektsfengslingen sendte Kristin Kirkemo et postkort til vitnet. På engelsk ga hun uttrykk for stor takknemlighet over at 20-åringen ga henne alibi.