Tyrefekter (29) spiddet på direktesendt TV - døde

Første tyrefekter som har dødd i ringen siden 1985. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 29 år gammel tyrefekter døde da han ble stanget i brystet av en okse under en kamp i Teruel i Spania. Han er den første tyrefekteren til å dø i ringen siden 1985, skriver NTB.

Victor Barrios hjerte ble gjennomboret av oksens horn, skriver lokale medier. Han var i live da han ble sendt til sykehus, men livet sto ikke til å redde. Kampen ble sendt direkte på TV, skriver BBC.

TV-bildene viser at Barrio blir kastet opp i luften før han blir spiddet på høyre side av brystet.

SPIDDES I HALSEN: Den 23 år gamle tyrefekteren Daniel Garcia Navarette skulle debutere som tyrefekter foran 10 000 mennesker. Den unge matadoren gjør en katastrofal feil, og oksen griper sjansen. Video: AP via Dennis og Joy Tsai Vis mer

Omdiskutert

Den fire år gamle oksen som drepte Barrio veide 529 kilo. Sist gang en tyrefekter, en såkalt matador, ble drept på en arena i Spania, var i 1985. To tyrefekterassistenter ble drept i Spania i 1992, skriver BBC.

I Spania arrangeres det rundt 2.000 tyrefekterkamper årlig, men antallet synker. To spanske regioner har forbudt tradisjonen. Sporten er ikke ufarlig.

Men i 2013 gjorde den spanske nasjonalforsamlingen den omstridte tradisjonen til en del av spansk kulturarv.

Landet arrangerer også okseløp. Lørdag døde en deltaker i et okseløp i Pedreguer, og i Pamplona ble minst fire personer skadd under første runde med okseløp i den spanske byen. Ingen av dem ble stanget.

Tre har fått hjernerystelse og en har skadet armen etter å ha falt under okseløpet. De fire spanjolene er nå sendt til sykehus.

Mer dødlig okseløp

GÅR GALT: Matador Lea Vicens vakte harme i fjor da hun hoverte med okseører. Nå har hun fått skikkelig rundjuling. Vis mer

Deltakerne i løpene er kledd i hvitt med røde halstørklær. Under løpet blir de jaget av okser gjennom byens trange gater før de ender opp på tyrefekterarenaen. Løpene finner sted hver morgen under den ni dager lange festivalen, som har vokst til en global turistattraksjon.

Til sammen har 15 personer blitt drept i okseløpene under San Fermin-festivalen i Pamplona siden man begynte å tallføre antall omkomne i 1911. Det siste dødsfallet skjedde i 2009.

Flere organisasjoner for dyrebeskyttelse har rettet søkelyset mot festivalen og protestert mot den. Samtidig trekker okseløpet mange turister fra hele verden til Pamplona.