ULOVLIG: Folkeforsamlingen i den spanske regionen Catalonia har vedtatt å forby tyrefekting. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/SCANPIX
ULOVLIG: Folkeforsamlingen i den spanske regionen Catalonia har vedtatt å forby tyrefekting. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/SCANPIXVis mer

Tyrefekting blir ulovlig i Barcelona

Den spanske regionen Catalonia blir den første på det spanske fastlandet som gjør tyrefekting ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det brøt ut stor jubel i folkeforsamlingen i den spanske regionen Catalonia da det ble vedtatt forbud mot tyrefekting.

Avstemningen var som ventet jevn med 68 stemmer for å forby den omstridte sporten og 55 stemmer i mot forbudet, skriver Reuters. I tillegg var det ni som unnlot å stemme.

Historisk Den spanske regionen blir historisk fordi den nå er den første som gjør tyrefekting ulovlig.

Avstemningen kom i stand etter at innbyggerne hadde startet en underskriftskampanje for å gjøre tyrefektig ulovlig grunnet dyremishandling.

I debatten før avstemningen fant sted ble det påpekt at det bare har blitt mindre populært med tyrefekting, og at stadig færre går til arenaene for å se på.

- Det er enkelte tradisjoner man ikke kan fryse i tid, samtidig som samfunnet endrer seg. Vi trenger ikke forby alt, men de mest nedverdigende tingene bør bli forbudt, sa Jose Rull fra nasjonalistpartiet CiU under debatten.

Vil distansere seg Avisen El Mundo skrev tirsdag at tyrefekting har blitt en het politisk potet i Catalonia, og at katalanerne vil forby tyrefekting for å distansere seg fra det spanske, skriver AFP. Mange av innbyggerne i regionen Catalonia ønsker selvstendighet og løsrivelse fra Spania.

FORBUDT: Den spanske regionen Catalonia blir den første på det spanske fastlandet som gjør tyrefekting ulovlig. Foto: REUTERS/Javier Barbancho/Scanpix
FORBUDT: Den spanske regionen Catalonia blir den første på det spanske fastlandet som gjør tyrefekting ulovlig. Foto: REUTERS/Javier Barbancho/Scanpix Vis mer

Fra før er det bare Kanariøyene som har vedtatt et forbud mot tyrefekting i Spania, men tyrefekting har aldri vært populært der og da forbudet kom i 1991 hadde det ikke vært tyrefekting der på sju år.

- Et levende vesens lidelse og død kan ikke bli gjort om til underholdning, sa fagforeningstalsmann Josep Rull til AP.