Tyrker dømt til 108 år i fengsel for overgrep i flyktningleir

Skal ha begått overgrep mot minst åtte syriske barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En tyrkisk mann er dømt til 108 års fengsel for seksuelle overgrep mot minst åtte syriske barn i en flyktningleir.

Det melder tyrkiske medier.

Den 29 år gamle mannen arbeidet som renholder i teltleiren i Nizip i Gaziantep-provinsen nær grensa til Syria. Domstolen fant ham skyldig i å ha misbrukt åtte barn på leirens toaletter. Han skal ha betalt barna mellom 1,5 og 5 tyrkiske lire (mellom 4 og 14 kroner), melder nyhetsbyrået Dogan.

Mannens forsvarere ba om frifinnelse, og sa at tilståelsen han hadde gitt til politiet ble gjort under tvang. Det la ikke dommerne vekt på, og dømte 29-åringen til 108 års fengsel. Dommen var likevel mildere enn aktors påstand, som var på 289 års fengsel.

Flyktningleiren der overgrepene skjedde rommer 10.800 flyktninger, og har blitt besøkt av en rekke internasjonale notabiliteter. Den ligger like ved siden av en leir med containerboliger i Nizip som ble besøkt av Tysklands statsminister Angela Merkel i april.

Under rettssaken hevdet den tiltalte at han var gjort til syndebukk for å dekke over andres forbrytelser og hindre en større skandale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer