Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkerne ut av Nord-Irak

Tyrkiske soldater trekker seg ut etter offensiv mot kurderne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tyrkisk militær kilde fortalte i dag at alle tyrkiske soldater er ute av Zapdalen der kampene mot den kurdiske PKK-geriljaen har foregått.

Den tyrkiske TV-kanalen NTV var først ute med å melde at den storstilte bakkeoperasjonen mot den kurdiske PKK-geriljaen var avsluttet.

Og kort tid etter kunngjorde Iraks utenriksminister Hoshiyar Zabari at alle tyrkiske soldater har forlatt Nord-Irak

- Alle tyrkiske soldater har trukket seg tilbake og reist tilbake til tyrkisk side av grensen. Vi ønsker dette velkommen, og vi tror at dette er det riktige for Tyrkia å gjøre, sier Zabari.

Uklart om det er fullstendig


Både tyrkiske og amerikanske kilder fremholdt imidlertid at det var for tidlig å snakke om en full tilbaketrekking.

- Det er fortsatt tyrkiske soldater i Irak, og for øyeblikket er det ingen fullstendig tilbaketrekking, sier en militær kilde i Tyrkia til nyhetsbyrået Reuters.

En amerikansk tjenestemann i Bagdad sier også at det er for tidlig å snakke om en tilbaketrekking.


Tomme lastebiler

I morges kom det melding om at mange tomme militære lastebiler passerte den tyrkiske grensebyen Cukurca på vei til Nord-Irak.

Soldatene hadde allerede begynt hjemreisen, ifølge NTV.

Tyrkiske myndigheter sa i går at operasjonen kunne komme til å vare i opptil et år, til tross for at USA har bedt om at den blir kortvarig.

Natt til fredag ble flere av stillingene til PKK bombet av tyrkiske fly, men fredag morgen var situasjonen på bakken rolig.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media