FIRE DREPT: Fire mennesker ble drept i et selvmordsangrep i det sentrale Istanbul i går. Foto: AP Photo/Emrah Gurel/NTB scanpix
FIRE DREPT: Fire mennesker ble drept i et selvmordsangrep i det sentrale Istanbul i går. Foto: AP Photo/Emrah Gurel/NTB scanpixVis mer

Tyrkia: - Mann med IS-tilknytning sto bak selvmordsangrep i Istanbul

Fire drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyrkias innenriksminister Efkan Ala sier at selvmordsbomberen som i går tok livet av fire mennesker i Istanbul er tilknyttet IS.

Ifølge ham var mannen i midten av 20-åra fra den sørøstlige delen av Tyrkia.

Fem personer skal så langt være pågrepet i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepet.

Allerede samme dag som angrepet skjedde, uttalte tyrkiske myndigheter at gjerningsmannen trolig tilhørte IS eller en væpnet kurdisk gruppe. Alle de fire som ble drept skal ha vært utenalndske statsborgere, blant annet israelere og amerikanere.

Gårsdagens angrep var det fjerde terrorangrepet i Tyrkia i 2016. En selvmordsbomber tok seg til den sentrale handlegata Istiklal, nær Taksim square i Istanbul, og trykket på utløseren.

En kilde i staten sier også til Reuters at selvmordsbomberen egentlig var på vei til et sted med flere mennesker.

- Istanbul er i høyberedskap og folk er veldig bekymret for hva som vil bli det neste, sier Shehadeh til BBC.

Men terrorangrepene har kommet på rekke og rad for Tyrkia i 2016. I januar ble ti tyskere drept da en selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta i bydelen Sultanahmet i Istanbuls gamleby, like ved Den blå moskeen.

Tyrkiske myndigheter sier IS sto bak dette angrepet.

I februar døde minst 28 mennesker da en bilbombe eksploderte ved siden av en militærbuss i Ankara.

Forrige søndag ble 37 mennesker drept i en bombeangrep i Ankara, som den militante gruppa Kurdistan Freedom Falcons (Tak) har tatt på seg ansvaret for.

Saken oppdateres