Tyrkia: – Har tilstått angrep på nattklubb

Fingeravtrykk stemmer - 33-åring fra Usbekistan skal ha fått trening i Afghanistan.

HAR TILSTÅTT:  Abdulgadir Masharipov etter pågripelsen i Istanbul mandag kveld. En guvernør sier at den terrormistenkte har tilstått massaskren i nattklubben Reina nyttårsaften. Foto:  Dogan News Agency/ Reuters/NTB Scanpix. 
HAR TILSTÅTT:  Abdulgadir Masharipov etter pågripelsen i Istanbul mandag kveld. En guvernør sier at den terrormistenkte har tilstått massaskren i nattklubben Reina nyttårsaften. Foto:  Dogan News Agency/ Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er pågrepet for terrorangrepet i Istanbul nyttårsaften, har tilstått, opplyser myndighetene i byen tirsdag morgen.

Guvernør Vasipi Sahin bekrefter ifølge CNN at den pågrepne som har tilstått er 33 år gamle Abdulgadir Masharipov med statsborgerskap i Usbekistan. Han har fått trening i Afghanistan, ifølge guvernøren.

Mannen har tilstått, og fingeravtrykkene hans stemmer over ens med avtrykk som antas å stamme fra gjerningsmannen, opplyste Sahin tirsdag.

Guvernøren sier tyrkiske myndigheter har fått bekreftet at ID (Daesh) står bak angrepet, og at terroristen kom til Tyrkia i januar 2016.

39 mennesker ble drept i terrorangrepet på nattklubben Reina i Europas største by nyttårsaften.

Mannen ble ifølge tyrkiske medier pågrepet i en luksusleilighet i Esenyurt-området Istanbul seint mandag sammen med sin fem år gamle sønn, en mann fra Kirgisistan og tre kvinner fra Somalia, Egypt og Senegal.

Tidligere mandag skal tyrkisk politi ha funnet 150.000 dollar i kontanter i en annen leilighet som mannen har disponert, ifølge tyrkiske medier, som refererer til politiet uten navngitte kilder,.

(NTB/Dagbladet).