Tyrkia: 13 turister drept i ulykke

Ankara (NTB-Reuters-DPA): Minst 13 mennesker mistet livet da to busser kolliderte sørvest i Tyrkia tirsdag kveld. Blant de omkomne var åtte tyske og to nederlandske turister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kollisjonen skjedde nær Denizli, på veien til turistbyen Antalia. I tillegg til de mange drepte kom minst 40 mennesker til skade, flere av dem alvorlig. Ifølge nyhetsbyrået DPA steg dødstallet fra 13 til 15 i morgentimene onsdag.

Ulykken skyldtes for stor fart og hensynsløs kjøring, sier en talsmann for lokale myndigheter. En rutebuss kolliderte med en minibuss under forbikjøring på et sted der forbikjøring er forbudt. De omkomne turistene var passasjerer i minibussen, der også føreren ble drept momentant.

Øyenvitner fortalte om redselsscener i minuttene etter den voldsomme kollisjonen. Føreren av den store bussen, som trolig forårsaket ulykken, overlevde.

Tyrkia har i forhold til antall innbyggere og kjøretøy en av verdens verste dødsstatistikker på veiene. Mer enn 3.000 mennesker har omkommet i trafikkulykker hittil i år, og regjeringen har nedsatt en kommisjon for å forbedre trafikksikkerheten.

KNUST: Minibussen med turister ble knust i den voldsomme frontkollisjonen med en rutebuss i Tyrkia tirsdag kveld