Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkia anklager Amnesty-sjef for terrorforbindelser

En dommer i Tyrkia har besluttet å varetektsfengsle Amnesty Internationals lokale leder Taner Kilic og sikte ham for å tilhøre en terrororganisasjon.

MEKTIG: Tyrikias president, Recep Tayyip Erdogan. Foto: Kayhan Ozer/Pool via AP
MEKTIG: Tyrikias president, Recep Tayyip Erdogan. Foto: Kayhan Ozer/Pool via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den tyrkiske statsadvokatens beslutning om å straffeforfølge Taner Kilic, president i Amnesty International i Tyrkia, på grunn av «medlemskap i en terrororganisasjon» er en hån mot rettferdigheten, heter det i en pressemelding fra Amnesty International.

Kilic ble arrestert torsdag sammen med 22 andre advokater. Han er anklaget for å ha forbindelser med Fethullah Gülen, som ifølge president Recep Tayyip Erdogan sto bak et kuppforsøk i landet i fjor.

– Taner Kilic er en prinsipiell og lidenskapelig menneskerettighetsaktivist. Siktelsen mot ham er helt grunnløs, sier generalsekretær Salil Shetty.

Ifølge organisasjonen er det eneste beviset mot ham at han hadde appen Bylock på mobiltelefonen sin. Bylock er en meldingstjeneste som ifølge tyrkiske myndigheter ble brukt av dem som støttet det påståtte kuppforsøket til Gülen.

Men ifølge Amnesty International finnes det ingen beviser mot ham, og Kilic benekter at han i det hele tatt har lastet ned appen.

– Taner Kilic støtter ikke Gülen-bevegelsen og har faktisk vært kritisk til dens rolle i Tyrkia, ifølge Shetty.

(NTB)

Hele Norges coronakart