Tyrkia avslutter søket etter gruvearbeidere

301 er nå bekreftet døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyrkia har valgt å stoppe redningsaksjonen etter at kullgruva i byen Soma vest i Tyrkia kollapset tirsdag kveld, melder BBC. De skriver at to nye gruvearbeidere er funnet døde.

Dermed er 301 gruvearbeidere bekreftet døde. Dagbladet har tidligere skrevet at beskrivelser fra de overlevende og kjennetegn av de døde som er hentet ut av gruva tyder på at mange har kjempet en desperat kamp for livet.

Les alt om gruvetragedien her!

Man tror man nå har funnet alle gruvearbeiderne som døde da gruva kollapset, skriver BBC.

De skriver videre at mer enn 30 mennesker har blitt arrestert, blant dem advokater, etter at det har vært nye opptøyer i byen.

- Dette var ingen ulykke «Dette var ingen ulykke, ingen skjebne - det var drap», sto det å lese på et av bannerne som flere tusen demonstranter i Istanbul samlet seg under torsdag, skriver NTB.

I byen Izmir tok politiet i bruk tåregass og vannkanoner mot om lag 20 000 demonstranter. Tyrkias fire største fagforeninger la ned arbeidet torsdag i protest mot at gruvearbeidernes liv blir satt i fare for å kutte kostnader. Fagforeningene krever at de ansvarlige for onsdagens gruveulykke i byen Soma blir stilt til ansvar.

Tusener har møtt opp i gatene i byer over hele Tyrkia. Det er store protester etter ulykka, skriver BBC.