Tyrkia bekrefter full krig mot PKK og IS

Har gått inn i både Nord-Irak og Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld gjennomførte tyrkiske fly luftangrep mot den tyrkiskkurdiske gruppa PKKs baser i Nord-Irak natt til lørdag

Totalt skal landet ha utført syv luftangrep mot den kurdiske gruppen, ifølge NTB, samtidig som det tyrkiske militæret også angrep posisjoner holdt av IS.

Den fundamentalistiske militsen IS og det sekulære PKK er politisk sett to vidt forskjellige grupper, og står på hver sin side i konflikten i området.

Angriper fra lufta og på land I en uttalelse fra statsministerens kontor i Tyrkia, referert til av NTB, bekrefter landets statsminister, Ahmet Davutoglu, at disse angrepene fant sted.

Ifølge statsministeren har landet også sendt bakkestyrker inn i Irak, samt nabolandet Syria.

Fram til lørdag morgen hadde ikke tyrkiske myndigheter bekreftet at PKK-basene var angrepet, men Bakhtiar Dogan, talsmann for PKK, har tidligere omtalt angrepet.

- Tyrkiske krigsfly begynte å bombe våre posisjoner rundt klokka 11 i natt, etterfulgt av en offensiv med tungartilleri, sier Dogan til AFP.

Politisk skifte Fram til mandagens terrorangrep i Suruc der 32 mennesker ble drept, vegret Tyrkia seg for å gå inn i konfliktene i Irak og Syria.

Denne politikken har tidligere møtt press fra landets Nato-allierte.

Dette særlig i forbindelse med situasjonen i byen Kobani, nær den tyrkiske grensen, der konflikt mellom kurdiske styrker, deriblant PKK, og IS har holdt på siden september 2014.

Samme måned besøkte den amerikanske utenriksministeren, John Kerry, for å få Tyrkia til å bytte standpunkt i krigene, den gang uten hell.

- Å redde Kobani er veldig viktig, men vi må ikke glemme at situasjonen der er et resultat av en større og svært komplisert krise, sa Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu ifølge BBC.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer