Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkia ber sivile om å forlate Afrin

Det tyrkiske militæret har sluppet ned flygeblader i byen Afrin der sivile bes om å holde avstand til «terrorister» mens de rykker fram i byen.

BES OM Å HOLDE AVSTAND: Det tyrkiske militæret har sluppet ned flygeblader i Afrin, der sivile blir bedt om å holde avstand til terrorister. Foto: NTB Scanpix / DHA-Depo Photos via AP
BES OM Å HOLDE AVSTAND: Det tyrkiske militæret har sluppet ned flygeblader i Afrin, der sivile blir bedt om å holde avstand til terrorister. Foto: NTB Scanpix / DHA-Depo Photos via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teksten er skrevet både på kurdisk og arabisk. Innbyggerne i Afrin får gjennom flygebladene beskjed om at de vil bli beskyttet av det tyrkiske militæret dersom de forlater Afrin. Videre får innbyggerne beskjed om å lytte til statlig tyrkisk radio for mer informasjon.

–Tyrkias væpnede styrker er i Afrin for å bringe fred, trøst og trygghet. Stol på Tyrkias væpnede styrker, heter det på et av flygebladene, ifølge hæren.

–Vårt eneste mål er terrororganisasjonene som piner dere, heter det videre.

FN sa tidligere fredag at de hadde fått «dypt bekymringsverdige» meldinger fra den kurdiske enklaven i Afrin i Nord-Syria. Ifølge FN er det meldt om flere sivile dødsfall og flere sårede som følge av luft- og bakkeangrep i området.

Organisasjonen uttrykker også bekymring over meldinger om at kurdiske krigere nekter sivile å forlate området.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!