Tyrkia bistår kurdisk milits

Tillater kurdere å reise inn i Syria.

FÅR HJELPE TIL: Kampene mellom Kurdisk milits og IS i den syriske byen Kobani har pågått i ukesvis. Tyrkia har lenge nektet kurdere å reise inn i byen som ligger rett ved grensa til Tyrkia. Mandag opplyser Tyrkias utenriksminister at de vil la kurdere forlate landet for å bidra i kampen mot IS. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/Scanpix
FÅR HJELPE TIL: Kampene mellom Kurdisk milits og IS i den syriske byen Kobani har pågått i ukesvis. Tyrkia har lenge nektet kurdere å reise inn i byen som ligger rett ved grensa til Tyrkia. Mandag opplyser Tyrkias utenriksminister at de vil la kurdere forlate landet for å bidra i kampen mot IS. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har lenge pågått harde kamper mellom de islamistiske opprørere i IS og kurdisk milits i den syriske byen Ayn al-Arab, også kjent som Kobani, ved grensa til Tyrkia.

Tyrkia har lenge nektet kurdiske krigere å krysse grensa inn til Syria. Men mandag opplyser Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu at landet har besluttet å tillate kurdisk milits fra Irak å reise gjennom landets territorium på vei inn i Kobani.

- Vi hjelper peshmerga-soldater med å komme seg inn i Kobani, sa Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu under en pressekonferanse mandag.

Nyheten kommer bare timer etter at det også ble kjent at USA slipper våpen, ammunisjon og medisin fra lufta til de kurdiske styrkene som kriger mot IS-opprørere ved Kobani.

Det er tidligere rapportert at så mange som 9.000 IS-krigere forsøker å få kontroll over den viktige grensebyen.

IS-krigere har flere ganger forsøkt å kutte all forbindelse mellom Kobani og Tyrkia. Seinest lørdag klarte kurdiske styrker å slå tilbake et nytt angrep fra Den islamske staten.

De kurdisk-irakiske peshmerga-styrkene skal hjelpe de lokale kurdiske styrkene i Kobani i kampen mot IS-opprørerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer