SKREMMENDE KONFLIKTER: I går bekreftet visestatsminister Numan Kurtulmus, at Tyrkia setter til side deler av Eus menneskerettighetskonvensjon og at unntakstilstand fortsettes. - Det er en skremmende situasjon. Hvor Tyrkia ender på sikt er helt umulig å forutse, sier Einar Wigen, Tyrkiaekspert. Foto: AFP PHOTO/OZAN KOSE<div><br></div>
SKREMMENDE KONFLIKTER: I går bekreftet visestatsminister Numan Kurtulmus, at Tyrkia setter til side deler av Eus menneskerettighetskonvensjon og at unntakstilstand fortsettes. - Det er en skremmende situasjon. Hvor Tyrkia ender på sikt er helt umulig å forutse, sier Einar Wigen, Tyrkiaekspert. Foto: AFP PHOTO/OZAN KOSE

Vis mer

Tyrkia-ekspert: - Det dannes lojale militser rundt president Erdogan

- Umulig å vite hva neste runde bringer. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Tyrkia står på kanten til å kunne blir det nye Pakistan og «en trygg havn for undergrupper av al-Qaida», melder den nyeste rapporten til «Institute for the Study of War» (ISW).

- Det er å ta hardt i, men noen av det som skjer i Tyrkia er sammenliknbart med Pakistan, sier Magnus Ranstorp, doktor ved den svenske Forsvarshögskolen.

Kuppforsøket i Tyrkia 15. juli ble det gjort et kuppforsøk mot president Recep Tayyip Erdogan.Over 300 drepte, mange sivile.Over 50.000 offentlig ansatte anklages for å ha støttet kuppet og er suspendert eller sparket.Onsdag erklærte Erdogan unntakstilstand i tre måneder.

- Terrorgrupper og militser, søkte tilflukt i Pakistan- og Afghanistans stammeområder fordi dette var områder myndighetene ikke hadde kontroll. Alle konfliktene kan lage et slikt «fristed» i Tyrkia også, men Tyrkia er et helt annerledes land enn Pakistan, sier Ranstorp, og poengterer at det ikke nødvendigvis er så populært for terrorgrupper å søke tilflukt i et Nato-land.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn