Tyrkia-Erdogans uttalelser ble tolket som hyllest av Hitler. Nå slår han tilbake

Føler seg misforstått.

FØLER SEG MISFORSTÅTT: Erdogans Hitler-uttalelser var ingen hyllest, men et eksempel på det motsatte, ifølge en uttalelse fra Erdogans kontor etter at han trakk fra Hitler-Tyskland som et eksempel da han ble spurt om hvorvidt et system med utøvende presidentmakt er mulig, samtidig som helheten i en statlig struktur kan ivaretas  Foto: REUTERS / Murat Cetinmuhurdar / Presidential Palace Press Office / Reuters / NTB scanpix
FØLER SEG MISFORSTÅTT: Erdogans Hitler-uttalelser var ingen hyllest, men et eksempel på det motsatte, ifølge en uttalelse fra Erdogans kontor etter at han trakk fra Hitler-Tyskland som et eksempel da han ble spurt om hvorvidt et system med utøvende presidentmakt er mulig, samtidig som helheten i en statlig struktur kan ivaretas Foto: REUTERS / Murat Cetinmuhurdar / Presidential Palace Press Office / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag gikk det ut nyhetsmeldinger fra de store internasjonale nyhetsbyråene om at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan hadde vist til Adolf Hitlers Tyskland som et eksempel på et effektivt styresystem der den statlige strukturen ivaretas.

Nå går Erdogan ut og sier han føler seg misoppfattet og misforstått.

Erdogan drømmer om at den tyrkiske presidenten, altså ham selv, skal få mer utøvende makt og ikke bare være seremoniell. Han ønsker seg et presidentskap som i USA, Frankrike og Russland.

Men han skal altså også ha trukket linjene enda lengre tilbake, til en mørk del av historien.

- Det finnes mange eksempler i verden. Det er bare å se på Hitler, men det finnes også senere eksempler i en rekke andre land, sa Erdogan, ifølge nyhetsbyrået Dogan, meldte NTB via Reuters tidligere i dag.

Kommentaren var svar på et spørsmål han ble stilt etter å ha returnert til Tyrkia etter et besøk i Saudi-Arabia torsdag. Han ble spurt om hvorvidt et system med utøvende presidentmakt er mulig, samtidig som helheten i en statlig struktur kan ivaretas, ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer