Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkia forbereder seg på nytt IS-terrorangrep

Fire terrorister skal være instruert til å kapre fly og angripe folkemengder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyrkisk politi leter for øyeblikket etter fire medlemmer av IS som har kommet seg inn i landet via grensene til Syria.

Disse skal, ifølge nyhetsbyrået Anadolu, forsøke å gjennomføre en større terroraksjon i landet.

Hurriyet Daily News skriver at tyrkisk etterretning har fanget opp instrukser fra organisasjonen, der kapring av fly eller båt, samt direkte angrep på folkemengder er blant de metodene de fire er blitt bedt om å bruke.

Deltok i Ankara-angrepet Tre av de ettersøkte tilhører den IS-linkede terrorgruppa «Dokumaclar». Denne gruppa har tidligere rettet flere angrep mot tyrkisk jord, deriblant selvmordsbombene som drepte 102 mennesker i hovedstaden Ankara. 

De har også lenge har hatt en konflikt med kurdiske grupper i den syriske borgerkrigen.

Der har også Tyrkia som stat involvert seg, blant annet gjennom luftangrep mot både IS-stillinger og kurdiske grupperinger.

Tyrkia er også blant landene, sammen med USA, Russland og Saudi-Arabia som i går møttes for å diskutere krigen i Wien fredag - et møte som et døgn etter ble etterfulgt av at Russlands utenriksminister annonsert en samlet storoffensiv mot IS.

Fraråder reiser mot grensa Den usikre situasjonen i landets grenseområder mot Syria har gjort at en rekke land har frarådet reiser hit, deriblant Storbritannia og Norge.

Det norske utenriksdepartementet fraråder på sine sider reiser til eller opphold i grenseområdene nærmere enn 10 kilometer fra grensa til Syria.

De ber også reisende om å utvise aktsomhet til reiser utover disse 10 km i provinsene Hatay, Gaziantep, Kilis, Sanliurfa, Mardin og Sirnak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!