Tyrkia forbyr YouTube

Nettstedet blokkeres for landets innbyggere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tyrkiske nettbrukere får ikke lenger lete seg fram blant YouTubes videoklipp. En tyrkisk domstol avgjorde i dag at nettstedet skal blokkeres for landets innbyggere.

Forbudet kommer som følge av en rekke videoer lagt ut på sidene, som ifølge domstolen krenker Tyrkias grunnlegger, Mustafa Kemal Ataturk.

I en av videoene blir Ataturk, og tyrkere generelt, beskrevet som homofile. Denne «fornærmelsen» førte til en storm av protester, og er ifølge nyhetsbyrået AP det klippet som ligger til grunn for domstolens avgjørelse.

Sperret

Paul Doany er leder i Turk Telekom, den største nettleverandøren i landet. Han forteller at de allerede har blokkert nettstedet.

- Vi kan ikke si om det YouTube gjorde var en fornærmelse eller ikke, men en rettslig avgjørelse ble lagt fram for oss, og vi må gjøre som domstolen sier, forteller Doany.

Hans selskap leverer internett til et stort flertallet av Tyrkias befolkning. Når deres kunder nå forsøker å åpne YouTubes sider, blir de møtt med beskjeden: «Tilgang til www.youtube.com er blokkert i samsvar med domstolens kjennelse.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer