Tyrkia har begynt angrep på Nord-Syria

Regjeringen i Tyrkia sier den har begynt sitt varslede militære angrep mot området Afrin nordvest i Syria.

ANGRIPER AFRIN: Tyrkia angriper nå stillinger i Nord-Syria. Her fra byen Afrin. Foto: Scanpix/AFP
ANGRIPER AFRIN: Tyrkia angriper nå stillinger i Nord-Syria. Her fra byen Afrin. Foto: Scanpix/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Operasjonen har i realiteten startet med artilleriangrep over grensa, sa forsvarsminister Nurettin Canikli fredag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

En av byråets TV-journalister filmet tyrkisk artilleri i landsbyen Sugedigi som skjøt granater over grensa. Ingen bakkestyrker skal så langt ha tatt seg inn i Syria.

Tyrkiske myndigheter har tidligere opplyst at de forberedte en mulig offensiv mot Afrin-området. Formålet er å bekjempe kurdiske styrker nord i Syria.

NATO-landet Tyrkia har anklaget USA for å opprette en «terroristhær» bestående av kurdiske styrker i Nord-Syria. President Recep Tayyip Erdogan har lovet å knuse «hæren».

Erdogan misliker sterkt at USA har alliert seg med den kurdiske YPG-militsen i Syria. Tyrkia anser YPG for å være en terrororganisasjon.

Den amerikanskledede koalisjonen i Syria kunngjorde sist helg planer om å opprette en kurdisk-ledet styrke på 30.000 personer som skal operere i grenseområdene nord i Syria. USA håper styrken skal bidra til å hindre at ekstremistgruppa IS igjen får fotfeste i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer