Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkia har bygget 290 kilometer grensegjerde mot Syria

Har blitt kritisert for å bygge muren for å hindre flyktninger å komme inn.

SKAL BLI 511 KILOMETER: Muren består av tre meter høye og flere tonn tunge, flyttbare betongblokker. I tillegg er det omtrent en meter med piggtråd på toppen, og det bygges vakttårn innimellom blokkene. Foto: Rauf Maltas / Anadolu Agency
SKAL BLI 511 KILOMETER: Muren består av tre meter høye og flere tonn tunge, flyttbare betongblokker. I tillegg er det omtrent en meter med piggtråd på toppen, og det bygges vakttårn innimellom blokkene. Foto: Rauf Maltas / Anadolu Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia har bygget 290 kilometer av en planlagt 511 kilometer lang betongmur langs grensen mot Syria, ifølge lokale medier.

OVER HALVVEIS: Tyrkia har bygget 290 kilometer av en planlagt 511 kilometer lang betongmur langs grensen mot Syria, ifølge lokale medier. FOTO: Zuma Press
OVER HALVVEIS: Tyrkia har bygget 290 kilometer av en planlagt 511 kilometer lang betongmur langs grensen mot Syria, ifølge lokale medier. FOTO: Zuma Press Vis mer

Muren skal gå på tvers av de sør- og sørvestlige tyrkiske provinsene Hatay, Kilis, Sanliurfa, Mardin, Sirnak og Gaziantep, ifølge kringkasteren TRT, som siterer en leder for byggeprosjektet.

Muren består av tre meter høye og flere tonn tunge, flyttbare betongblokker. I tillegg er det omtrent en meter med piggtråd på toppen, og det bygges vakttårn innimellom blokkene.

Hensikten er ifølge myndighetene å stenge ute smuglere og hindre ulovlig grensekryssing. Men menneskerettsaktivister har kritisert myndighetene for å bygge muren for å hindre flyktninger å komme inn.

Tyrkias grense mot Syria strekker seg rundt 911 kilometer, og landet har tidligere fått kritikk fra europeiske land for ha for avslappet grensekontroll og enkelt slippe inn jihadister som krysser gjennom Tyrkia og inn til Syria for å bli med i ekstremistgrupper som IS.

Planene om å bygge muren ble offentliggjort sommeren 2015.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media