Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tyrkia har skutt ned drone som krysset grensa fra Syria

Nasjonaliteten er ukjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En drone er blitt skutt ned av tyrkiske jagerfly i tyrkisk luftrom nær grensa til Syria i dag. Det opplyser tyrkiske militærkilder, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Dronens nasjonalitet er foreløpig ukjent, men Russland har tidligere blitt beskyldt for å ha krenket tyrkisk luftrom. Ifølge kanalen NTV skal dronen ha blitt skutt ned omtrent tre kilometer fra grensa til Syria.

Militærkilden legger til at de skal ha varslet tre ganger før de tyrkiske styrkene valgte å skyte den ned, i tråd med Natos regelverk, skriver Reuters.

Russland opplyser at alle russiske fly i Syria er trygt tilbake på sine baser, og at alle russiske droner fungerer «som planlagt», opplyser en talsmann for Russlands forsvarsdepartement, skriver NTB.

Hva han legger i begrepet «som planlagt» er ikke videre spesifisert, men inntrykket av at Russland ikke var eier av dronen, bestrides umiddelbart av USA. En amerikansk talsperson opplyser til Reuters at dronen som ble skutt ned av tyrkerne var russisk.

Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!