Tyrkia i gang med nye luftangrep i Syria

Trapper opp krigen mot IS og PKK.

GÅR TIL AKSJON:  Statsminister Ahmet Davutoglu holdt fredag en pressekonferanse om landets militære aksjoner mot IS og PKK.  Foto: Depo Photos/ABACAPRESS.COM
GÅR TIL AKSJON: Statsminister Ahmet Davutoglu holdt fredag en pressekonferanse om landets militære aksjoner mot IS og PKK. Foto: Depo Photos/ABACAPRESS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tyrkiske hæren har startet nye luftangrep mot IS og den militante fløyen i det kurdiske arbeiderpartiet PKK.

- Vi har gitt instrukser om en tredje serie med luftangrep i Syria og Irak. Luft- og bakkestyrker er på vei, opplyste Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu under en pressekonferanse i landets hovedstad Ankara lørdag formiddag, ifølge NTB.

Ifølge Davutoglu vil luftangrepene fortsette så lenge det eksisterer en trussel mot Tyrkia.

Statsministeren drar i løpet av lørdag til Istanbul, der han vil møte president Tayyip Erdogan og landets hærsjef. Landets utenriksminister Mevlut Cavusoglu sa videre at «når trusselen fra IS er fjernet i områdene nord i Syria, vil områdene bli trygge».

Tok 590 IS- eller PKK-sympatisører
På den samme pressekonferansen opplyste statsministeren at i alt 590 personer som mistenkes å være sympatisører med IS eller PKK er pågrepet av sikkerhetsstyrker  i væpnede aksjoner aksjoner flere steder i Tyrkia siste døgn.

De væpnede aksjonene fant sted i flere tyrkiske provinser, blant annet i Istanbul, Ankara, Konya i sentral-Tyrkia og Manisa i vest, skriver den tyrkiske nettavisen Radikal.

De nye tyrkiske luftangrepene  kommer etter fredagens luftangrep mot IS-mål i Syria og PKKs baser i Nord-Irak.

De skal også ha gått inn med bakkestyrker i de to krigsherjede landene.

Angrepene mot PKK kommer etter at to tyrkiske politimenn ble drept i Ceylanpinar.

To år gammel våpenhvile over PKK sier selv at angrepet kom som et svar på at IS drepte 32 nær den syriske grensen, ifølge Yahoo News.

Den fundamentalistiske militsen IS og det sekulære PKK er politisk sett to vidt forskjellige organisasjoner, og står på hver sin side i konflikten i området.

Tyrkia har tradisjonelt sett hatt et svært dårlig forhold til begge disse grupperingene, men har ikke gått inn i nabolandene på denne måten før fredagens militære aksjon.

- Vår våpenhvile er over, melder PKK lørdag på sine hjemmesider, ifølge NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer