Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkia melder om 13 farlige møter med russiske fly

Russiske og tyrkiske fly var involvert i 13 farlige situasjoner i lufta mellom 3. og 13. oktober.

«FARLIGE MØTER» Dette skjermbildet fra det russiske forsvarsdepartementet viser et russisk militærfly som lander på flybasen Hmeyim i nærheten av Latakia i Syria. Foto: Russlands forsvarsdepartement / Handout via Reuters / NTB scanpix
«FARLIGE MØTER» Dette skjermbildet fra det russiske forsvarsdepartementet viser et russisk militærfly som lander på flybasen Hmeyim i nærheten av Latakia i Syria. Foto: Russlands forsvarsdepartement / Handout via Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Tyrkias viseforsvarsminister til russiske nyhetsbyråer.

Disse «farlige møtene» skjedde i luftrommet nær grensa til Syria, opplyser Ali Kemal Aydin under et besøk i Moskva torsdag.

NATO-landet Tyrkia har reagert kraftig på at russiske fly krenket tyrkisk luftrom 3. og 4. oktober da flyene var på tokt for å bombe syriske opposisjonsgrupper i Syria. Russland har i flere uker ført en massiv luftkrig i Syria mot president Bashar al-Assads fiender.

Torsdag informerte det russiske flyvåpenet formelt tyrkerne om krenkingene og fortalte hva det ville gjøre for å unngå slike hendelser i framtida, opplyser den tyrkiske hæren i en pressemelding.

Tyrkia og Russland har et svært tett energisamarbeid, men de er steilt uenige om Syria-politikken. Tyrkia har i lang tid avvist enhver syrisk løsning som inkluderer Russlands nære allierte Bashar al-Assad.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!