«FARLIGE MØTER» Dette skjermbildet fra det russiske forsvarsdepartementet viser et russisk militærfly som lander på flybasen Hmeyim i nærheten av Latakia i Syria. Foto: Russlands forsvarsdepartement / Handout via Reuters / NTB scanpix
«FARLIGE MØTER» Dette skjermbildet fra det russiske forsvarsdepartementet viser et russisk militærfly som lander på flybasen Hmeyim i nærheten av Latakia i Syria. Foto: Russlands forsvarsdepartement / Handout via Reuters / NTB scanpixVis mer

Tyrkia melder om 13 farlige møter med russiske fly

Russiske og tyrkiske fly var involvert i 13 farlige situasjoner i lufta mellom 3. og 13. oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Tyrkias viseforsvarsminister til russiske nyhetsbyråer.

Disse «farlige møtene» skjedde i luftrommet nær grensa til Syria, opplyser Ali Kemal Aydin under et besøk i Moskva torsdag.

NATO-landet Tyrkia har reagert kraftig på at russiske fly krenket tyrkisk luftrom 3. og 4. oktober da flyene var på tokt for å bombe syriske opposisjonsgrupper i Syria. Russland har i flere uker ført en massiv luftkrig i Syria mot president Bashar al-Assads fiender.

Torsdag informerte det russiske flyvåpenet formelt tyrkerne om krenkingene og fortalte hva det ville gjøre for å unngå slike hendelser i framtida, opplyser den tyrkiske hæren i en pressemelding.

Tyrkia og Russland har et svært tett energisamarbeid, men de er steilt uenige om Syria-politikken. Tyrkia har i lang tid avvist enhver syrisk løsning som inkluderer Russlands nære allierte Bashar al-Assad.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram