Tyrkia negativ til Fogh Rasmussen

Vil ikke ha ham som ny NATO-sjef.

TYRKISK PEPPER:  Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan ønsker ikke danskenes Anders Fogh Rasmussen som ny NATO-sjef. Foto: AFP PHOTO FILES/Carl de Souza/SCANPIX
TYRKISK PEPPER: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan ønsker ikke danskenes Anders Fogh Rasmussen som ny NATO-sjef. Foto: AFP PHOTO FILES/Carl de Souza/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan uttrykker sterk motstand mot at Anders Fogh Rasmussen blir ny NATO-sjef.

Både Fogh Rasmussens rolle i karikaturstriden og Danmarks motstand mot tyrkisk EU-medlemskap er blitt trukket fram som årsaker til Tyrkias skepsis.

Men da Erdogan fredag kommenterte Rasmussens kandidatur, pekte han også på at TV-stasjonen Roj, som de anser som talerør for kurdiske opprørere i Tyrkia, sender fra Danmark.

- Vi ønsker ikke at NATO skal svekkes. NATO er en organisasjon som har som oppgave å sikre fred. Men talerøret for en terrororganisasjon sender fra Danmark. Hvordan kan noen som ikke setter en stopper for dette sikre fred? spurte Erdogan fredag.

Den tyrkiske statsministeren mener at Fogh Rasmussen ikke bidro til fred under karikaturstriden.

- Hvordan kan dem som ikke bidro til fred den gang, gjøre det nå, spør han.

- Dette er min personlige mening: Jeg er negativ til hans kandidatur, konkluderer Erdogan.


(©NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer