Tyrkia reagerer på syrisk skyting over grensa

Skuddene som ble avfyrt fra Syria mot en flyktningleir i Tyrkia, var en klar krenkelse av grensa mellom de to landene, sier den tyrkiske statsministeren.

REAGERER: - Det var helt klart en krenkelse av grensa, sa statsminister Recep Tayyip Erdogan tirsdag om skuddene som ble avfyrt fra Syria mot en flyktningsleir i Tyrkia. Foto: REUTERS/Umit Bektas
REAGERER: - Det var helt klart en krenkelse av grensa, sa statsminister Recep Tayyip Erdogan tirsdag om skuddene som ble avfyrt fra Syria mot en flyktningsleir i Tyrkia. Foto: REUTERS/Umit BektasVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var helt klart en krenkelse av grensa, sa statsminister Recep Tayyip Erdogan tirsdag.

Dagen før ble det skutt mot en flyktningleir på tyrkisk side av grensa, der fire syrere og to tyrkere ble såret.

- Vi kommer selvfølgelig til å iverksette de tiltak som er nødvendige, sa Erdogan uten å gi noen ytterligere detaljer om hva som vil bli gjort.

Tirsdag morgen skulle for første gang enkelte deler av spesialutsending Kofi Annans fredsplan for Syria trådt i kraft. Ifølge planen skulle blant annet syriske styrker ha trukket seg ut av byområder, men det var i morgentimene ingen tegn til tilbaketrekking fra stridsområdene.

I stedet kom det meldinger om at syriske regjeringsstyrker har gått til angrep på landsbyen Marea i den nordlige provinsen Aleppo. Aktivister fra eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights forteller også at det er hørt skyting i provinsene Hama og Homs.

(NTB)