AFRIN:Det private nyhetsbyrået Dogan melder at det er sendt tanks og andre våpen, som skal utplasseres mot det kurdiskkontrollerte området Afrin nordvest i Syria. Foto: Mahmoud Hebbo /Reuters
AFRIN:Det private nyhetsbyrået Dogan melder at det er sendt tanks og andre våpen, som skal utplasseres mot det kurdiskkontrollerte området Afrin nordvest i Syria. Foto: Mahmoud Hebbo /ReutersVis mer

Tyrkia sender stridsvogner til grensa mot Syria

Tyrkia har økt den militære tilstedeværelsen langs den sørlige grensen mot Syria, ifølge nyhetsbyråer. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyrået Anadolu har Tyrkia sendt artilleribatterier til Kilis-provinsen for å styrke enhetene som allerede er utplassert i området.

Det private nyhetsbyrået Dogan melder at det er sendt tanks og andre våpen, som skal utplasseres mot det kurdiskkontrollerte området Afrin nordvest i Syria.

Afrin kontrolleres av den kurdiske YPG-militsen. Tyrkia anser både YPG og andre væpnede kurdiske grupper som terrorister. Samtidig er YPG en av USAs viktigste allierte i kampen mot ekstremistgruppa IS i Syria.

I slutten av april sendte Tyrkia militære enheter til Sanliurfa-provinsen, som ligger i nærheten av et annet YPG-kontrollert område i Syria.

(NTB)