Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syria-krigen:

Tyrkia skjøt ned to syriske fly

Tyrkias militære skjøt ned to syriske fly over det nordvestlige Idlib. Nå har Syria stengt luftrommet.

KRITISK: Røyken stiger opp over Qaminas-landsbyen, som ligger rundt seks kilometer sørøst for Idlib by. Området skal ha blitt truffet av et russisk flyangrep, ifølge byråer. Foto: Ibrahim Yasouf / AFP / NTB Scanpix
KRITISK: Røyken stiger opp over Qaminas-landsbyen, som ligger rundt seks kilometer sørøst for Idlib by. Området skal ha blitt truffet av et russisk flyangrep, ifølge byråer. Foto: Ibrahim Yasouf / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Spenningen mellom Syria og Tyrkia synes å stige. I dag stenger Syria luftrommet over Idlib, etter at to fly er skutt ned, melder Al Jazeera. Timer tidligere skjøt syrerne ned en tyrkisk drone.

Tyrkia er i gang med en militæroperasjon mot det syriske regimet, men ønsker ikke å kjempe mot Russland i Syria, melder nyhetsbyrået AFP på Twitter.

«Et syrisk regime-fly» ble skutt ned over Idlib i dag, ifølge det tyrkiske statlige nyhetsbyrået Anadolu, mens Syrias nyhetsbyrå, SANA, sier det ikke er et fly, men en «tyrkisk regime-drone» som styrtet, melder Al Jazeera videre.

- Blir skutt ned

«Ethvert fly som bryter forbudet om å fly i luftrommet over Idlib blir behandlet som et fiendtlig fly som må blit skutt ned for å forhindre at det når sine mål», melder SANA videre.

Siden desember har syriske regimestyrker forsøkt å ta tilbake kontrollen over den opprørskontrollerte Idlib-regionen. Det har ført til at over en million syriske sivile er blitt tvunget på flukt.

Det var torsdag denne uka at situasjonen mellom Syria og Tyrkia ble så dårlig, da 33 tyrkiske soldater ble drept i et bombeangrep.

Bombeangrepet mot tyrkerne førte til at president Recep Tayyep Erdogan erklærte dørene åpne fra Tyrkia til Europa fredag.

Siden da har over 76 000 personer krysset grensa fra Tyrkia til Hellas, ifølge tyrkisk innenriksminister.

Russland har foreløpig ikke kommentert tyrkernes uttalelser, ifølge Al Jazeera.

FNs Mark Lowcock er sjef for organisasjonens humanitære arbeid. Han kaller det som nå pågår i den syriske Idlib-regionen for «den største humanitære skrekkhistorien i dette århundret», og ber om umiddelbar våpenhvile.

Hele Norges coronakart