Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkia skyter tilbake mot Syria

Etter at en granat fra Syria slo ned i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyrkia skyter tilbake etter at en granat fra Syria slo ned i et landbruksområde i den tyrkiske Hatay-provinsen i dag, melder NTB.

Anadolu Agency siterer Hatay guvernøren på at han forteller at tyrkiske tropper har svart med ild etter at en granat landet i et jordbruksområdet ved den syriske grensen, skriver nyhetsbyrået AP. Ingen skal ha blitt skadd.

Tyrkisk militære har skutt mot Syriske mål i to dager etter at at bomber fra syrisk side av grensa onsdag rammet den tyrkiske byen Akcakale, og drepte fem mennesker.

Etter det angrepet innkalte Tyrkia Nato-ambassadører til et hastemøte om situsjonen i de to nabolandene.

Det tyrkiske parlamente stemte i går for at militæret kunne krysse grensa for å gjennomføre militære operasjoner i Syria.

Den tyrkiske statsministeren Tayyip Erdogan sa tidligere i dag at de to landene ikke er langt fra å være i krig.

- Vi er ikke interessert i en krig, men vi er ikke langt ifra det, sa han i en tale, ifølge Reuters.

Han advarte også Syrias Assad ved å si at det ville være en fatal tabbe å starte en krangel med Tyrkia.

- De som forsøker å prøve tyrkias handlekraft og kapasitet gjør en fatal feil, sa han i talen.

FN fordømte Syrias angrep på Tyrkia onsdag, og krever at slike angrep, som bryter internasjonale lover, må stoppes umiddelbart.

Dagbladet kommer med mer.

- IKKE LANGT FRA KRIG: Den tyrkiske statsministeren Tayyip Erdogan sa i dag at Syria og Tyrkia ikke er langt ifra å være i krig. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: AFP PHOTO / ADEM ALTAN/NTBSCANPIX
- IKKE LANGT FRA KRIG: Den tyrkiske statsministeren Tayyip Erdogan sa i dag at Syria og Tyrkia ikke er langt ifra å være i krig. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: AFP PHOTO / ADEM ALTAN/NTBSCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media