Tyrkia smisker med EU

Vil likevel åpne opp for Kypros.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at forhandlingene om EU-medlemsskap ble lagt på is i forrige uke, har Tyrkia nå snudd og tar små skritt for å blidgjøre EU og få forhandlingene i gang igjen.

Tyrkia har tilbudt å åpne en havn og en flyplass for Kypros. Forslaget er et forsøk på å tilpasse seg til EUs krav om at Tyrkia må anerkjenne Kypros som stat og åpne landets handel for kypriotene. Tilbudet de nå kommer med er langt fra å oppfylle alle EUs krav.

- EU har bedt om klargjøring av innholdet av Tyrkias tilbud for å få rede på om landet vil komme EUs krav i møte. Håpet er å unngå en stans i forhandlingene om EU-medlemsskap for Tyrkia, sier en talsperson for det finske presidenskapet til AP.

Finske embetsmenn jobber i dag med å få et mer tydelig svar fra tyrkerne. Situasjonen med Tyrkia vil også være et sentralt tema på EU-toppmøtet i Brussel neste uke.

OMSTRIDT: Tyrkias forhandlinger om medlemsskap og eventuelle inntog inn i EU er svært omstridt. Mange frykter påvirkningen av et stort muslimsk land i EU, mens andre mener det er helt nødvendig at EU fortsetter med sin utvidelsespolitikk og stabilisering av regionen. Foto: Scanpix
OMSTRIDT: Tyrkias forhandlinger om medlemsskap og eventuelle inntog inn i EU er svært omstridt. Mange frykter påvirkningen av et stort muslimsk land i EU, mens andre mener det er helt nødvendig at EU fortsetter med sin utvidelsespolitikk og stabilisering av regionen. Foto: Scanpix Vis mer