Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkia smisker med EU

Vil likevel åpne opp for Kypros.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at forhandlingene om EU-medlemsskap ble lagt på is i forrige uke, har Tyrkia nå snudd og tar små skritt for å blidgjøre EU og få forhandlingene i gang igjen.

Tyrkia har tilbudt å åpne en havn og en flyplass for Kypros. Forslaget er et forsøk på å tilpasse seg til EUs krav om at Tyrkia må anerkjenne Kypros som stat og åpne landets handel for kypriotene. Tilbudet de nå kommer med er langt fra å oppfylle alle EUs krav.

- EU har bedt om klargjøring av innholdet av Tyrkias tilbud for å få rede på om landet vil komme EUs krav i møte. Håpet er å unngå en stans i forhandlingene om EU-medlemsskap for Tyrkia, sier en talsperson for det finske presidenskapet til AP.

Finske embetsmenn jobber i dag med å få et mer tydelig svar fra tyrkerne. Situasjonen med Tyrkia vil også være et sentralt tema på EU-toppmøtet i Brussel neste uke.

OMSTRIDT: Tyrkias forhandlinger om medlemsskap og eventuelle inntog inn i EU er svært omstridt. Mange frykter påvirkningen av et stort muslimsk land i EU, mens andre mener det er helt nødvendig at EU fortsetter med sin utvidelsespolitikk og stabilisering av regionen. Foto: Scanpix
OMSTRIDT: Tyrkias forhandlinger om medlemsskap og eventuelle inntog inn i EU er svært omstridt. Mange frykter påvirkningen av et stort muslimsk land i EU, mens andre mener det er helt nødvendig at EU fortsetter med sin utvidelsespolitikk og stabilisering av regionen. Foto: Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart