Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkia stoler på Iran i atomstriden

Tyrkias statsminister sier han tror på Iran når de sier at de ikke har planer om å utvikle atomvåpen.

STOLER PÅ IRAN: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan sier han ikke tror Iran ønsker å utvikle atomvåpen. Foto:SCANPIX/REUTERS/Luke MacGregor
STOLER PÅ IRAN: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan sier han ikke tror Iran ønsker å utvikle atomvåpen. Foto:SCANPIX/REUTERS/Luke MacGregor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan sier til BBC at han er overbevist om at Irans kjernefysiske program kun er til sivilt formål, og at han ser på president Mahmoud Ahmadinejad som en venn.

- Jeg sa til ham (Ahmadinejad) at jeg ikke vil ha atomvåpen i regionen, sier Erdogan.

Ifølge den tyrkiske statsministeren er Iran i sin fulle rett til å bygge ut et sivilt kjernefysisk program. Han mener det er urettferdig at atommakter «manipulerer fakta» om Iran, samtidig som de ikke ber Israel kvitte seg med sine atomvåpen.

Samtidig tirsdag sa den amerikanske generalen David Petraeus at Iran ikke vil klare å skaffe seg en atombombe i 2010.

Sjefen for USAs sentralkommando møtte i en komité i Senatet for å svare på en rekke spørsmål, blant annet om når han mente Iran ville kunne ha sin første atombombe.

- Det har, heldigvis, sklidd litt ut og det blir ikke i dette kalenderåret. Jeg tror ikke det, svarte generalen.

I februar sa USAs direktør for nasjonal etterretning, Dennis Blair, at Irans myndigheter teknisk var i stand til å produsere nok høyanriket uran til å produsere en atombombe «i løpet av noen få år, om de velger å gjøre det».

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!